Kente değer katma hedefiyle 2011 yılından bu yana güven, kalite ve insan odaklı yaşam alanları inşa eden Siltaş Yapı, şimdi de Pendik’teki en büyük kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyor. Adını, önü hiç kapanmayacak panoramik deniz ve adalar manzarasından alan Siltaş Panorama, 23 bin metrekarelik arazi alanında yükseliyor. 7 ve 11 katlı 13 bloktan oluşan projede çeşitli büyüklük ve özellikte 650 konut ve 24 ticari ünite bulunuyor. Projenin yüzde 65’i sosyal donatı ve peyzaj alanlarına ayırıldı. Ayrıca LifeX konsepti ile sadece bir ev değil, komple bir yaşam alanı planlandı.LifeX konseptinin içerisinde proje sakinlerinin misafirlerini beş yıldızlı otel konforunda ağırlayabilecekleri misafir süiti, geniş ekranda film ya da maç izleyebilecekleri cep sineması, klasik bir kafeterya yerine içeceklerini yudumlarken aynı zamanda kütüphaneden seçtikleri bir kitabı okuyabilecekleri bir kafe-kütüphane başta olmak üzere yaşama ekstra konfor katacak pek çok detay bulunuyor. Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, projenin detaylarına ilişkin sorularımızı yanıtladı.

İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDE KROMAŞ: "YÜZEY İŞLEMDE LİDER MARKA" İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDE KROMAŞ: "YÜZEY İŞLEMDE LİDER MARKA"

Siltaş Yapı’nın sektördeki geçmişi ve 2022 gündemi hakkında bilgi verir misiniz? Gündeminizdeki yeni projeler nelerdir?
Siltaş Yapı olarak, iş dünyasındaki 40 yılı aşkın köklü geçmişimiz ve insanı merkeze koyan anlayışımızla 2011 yılından bu yana kente değer katan yapılar inşa etmeye odaklanıyoruz. Temel yapı taşlarımız tecrübe, güven ve kalite odağında, bugüne kadar ağırlıklı olarak İstanbul Anadolu Yakası’nda Pendik, Kartal, Maltepe aksında iş merkezleri; yanı sıra Siltaş Nova Park, Siltaş Mavi Park, Siltaş Teras Park, Siltaş Safir Park, Siltaş Flora Park ve Siltaş Marina gibi çok sayıda yeni nesil konut projelerini hayata geçirdik. Modern mimari teknikleri ve trendleri takip ederek kent ihtiyaçlarını yeniden yorumlayan ve hayatı kolaylaştıran özgün yapılar oluşturma vizyonuyla hareket ediyoruz. Sürdürülebilirlik misyonu çerçevesinde çevreye dost yapılar inşa eden şirketimiz, yaşama ekstra konfor, kolaylık ve keyif katma hedefiyle hayata geçirdiği LifeX konsepti ile projelerinde standart sosyal donatıların dışına çıkarak yeni nesil çözümler sunuyor. Ülkemize her geçen gün artan bir ivmeyle yatırım yapmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl bir yandan proje geliştirme konusuna odaklanarak yeni projelerimizin altyapı çalışmalarını hızlandırdık. Diğer yandan da mevcut projelerimizdeki konutların ve ticari ünitelerin satışını sürdürdük. 2022 yılında bulunduğu bölgeye değer katacak yeni projelerimizin hazırlığı içindeyiz. Çünkü biz Türkiye’mize, ekonomimize ve inşaat sektörünün geleceğine inanıyoruz. Bu inançla yeni projemiz Siltaş Panorama’yı hayata geçiriyoruz.

Siltaş Panorama projesi hakkında bilgi verir misiniz? Proje oluşturulurken nasıl bir konsept düşünüldü? Projenin mimari tasarımı hakkında neler söylemek istersiniz?
Siltaş Panorama Pendik’teki en büyük kentsel dönüşüm projemiz. Adını, önü hiç kapanmayacak panoramik deniz ve adalar manzarasından alıyor. Kayıpsız alan felsefesiyle tasarladığımız Siltaş Panorama projemizde; modern bir mimari, trafikten uzak, doğanın içinde huzurlu bir ortam ve eksiksiz bir sosyal yaşam deneyimi vadediyoruz. 23 bin metrekarelik arazi alanında yükselecek projemiz 7 ve 11 katlı 13 bloktan oluşuyor. Projede çeşitli büyüklük ve özellikte 650 konut ve 24 ticari ünite bulunuyor. Ayrıca LifeX konseptimiz ile sadece bir ev değil, komple bir yaşam alanı planladık. LifeX konseptinin içerisinde proje sakinlerinin misafirlerini beş yıldızlı otel konforunda ağırlayabilecekleri misafir süiti, geniş ekranda film ya da maç izleyebilecekleri cep sineması, klasik bir kafeterya yerine içeceklerini yudumlarken aynı zamanda kütüphaneden seçtikleri bir kitabı okuyabilecekleri bir kafe-kütüphane başta olmak üzere yaşama ekstra konfor katacak pek çok detay bulunuyor. Elektrikli araçlar için e-şarj istasyonu altyapısının bulunduğu projemizde; yüzme havuzu, toplantı odası, çocuk oyun odası, fitness salonu ve sauna da yer alıyor. Projemizde bulunan yürüyüş ve bisiklet parkuru, kamelya ve dinlenme alanları, spor ve oyun sahaları, süs havuzları, şelaleler ve koku bahçeleri de küçük büyük herkesin hayatını renklendirecek detaylardan.

Siltaş Panorama projesi inşaatında hangi aşamadasınız? Konumu nedir? Yeşili, doğayı ve konforu projenizde nasıl harmanladınız?
Projemizin 30 Mayıs 2022 tarihinde temeli atıldı. İlk etabın 24 ayda tamamlanmasını planlıyoruz. Projenin tamamı ise 36 ayda tamamlanacak. Anadolu Yakası’nın her geçen gün hızla değerlenen yerleşim alanlarından Pendik’te denize ve yeşile komşu olarak konumlanan projemizin yüzde 65’i sosyal donatı ve peyzaj alanlarına ayrılmış durumda.

Pandeminin de ivmelendirdiği yeni normalin ihtiyaçları neler? Bu anlamda projede hangi mimari yönler ve ayrıntılar öne çıkıyor? Projenin özellikleri, sosyal olanakları ve yatırımcısına sağlayacağı ayrıcalıklar neler olacak?
Pandemi ile evlerde geçirilen vakit arttı. Bu durum daha rahat ve büyük, geniş balkonlu ve teraslı dairelere yönelmeyi sağladı. Siltaş Panorama projemizde de 104 adet 2+1, 485 adet 3+1, 50 adet 4+1, 6 adet 5+1 ve 5 adet dubleks dairemiz bulunuyor. Açık ve kapalı mutfak seçenekleri bulunan 2+1 dairelerimiz; 70 m²’den 115 m²’ye kadar değişiyor. 30’a yakın farklı alternatifle sunduğumuz 3+1 ve 3,5+1’lerin büyüklükleri 120 m²’den 170 m²’ye kadar değişiyor. 7 farklı çeşidi bulunan 4+1’lerin büyüklükleri 190 m²’den başlayıp 270 m²’ye kadar çıkıyor. Bunların içinde dubleksler ve teras bahçeli seçenekler de mevcut. Çok özel olan 5+1 dairelerimizin büyüklüğü 625 metrekareye kadar çıkıyor. Bu dairelerimizin terasları ve kendilerine ait yüzme havuzları bulunuyor. Siltaş Panorama; kara, deniz, hava yolu ve raylı sistem gibi pek çok farklı ulaşım alternatifinin de kesişim noktasında yer alıyor. Proje; metroya 4 dakika, Pendik sahiline 5 dakika, Pendik Marina’ya 9 dakika, yüksek hızlı trene ve İDO Pendik Terminali’ne 5 dakika, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 10 dakika, Viaport’a 18 dakika, Adalar’a 25 dakika ve üçüncü köprü bağlantı yoluna 10 dakika mesafede konumlanıyor. E -5’e 2 dakika, FSM köprüsüne 25 dakika ve TEM 10 dakika uzaklıkta bulunan Siltaş Panorama; okul, market, AVM, havaalanı, kuaför, hastane, petshop ve fırın gibi önemli noktalara birkaç dakika uzaklıkla, yatırımcılarına yaşam standartlarını yükselten, eşine az rastlanır bir konfor sunuyor.

Projenin çevreye duyarlı, estetik, konforlu ve aynı zamanda güvenli bir yapı olması adına yapı malzemeleri seçiminde hangi kriterler öne çıkıyor?
7/24 güvenlik hizmeti ve projeyi çevreleyen kapalı devre kamera sistemi tarafından korunacak Siltaş Panorama projemiz, yüksek deprem standartları ve deprem yönetmeliğine uygun olarak radye temel ve betonarme karkas sistemi ile inşa edilirken depreme dayanımı yüksek beton kullanılıyor.

Projenin satışları nasıl gidiyor? Alıcıların profili hakkında neler söylemek istersiniz? Projeyi ne zaman bitirmeyi öngörüyorsunuz?
Projemizin satışları oldukça iyi gidiyor. Herhangi bir aksilik olmazsa 36 ay içinde projemizi tamamlamayı öngörüyoruz.

Projenin benzer konseptli diğer projelerden ayrılan özellikleri nelerdir?
Şu ana kadar Siltaş Panorama projemizde yabancılara konut satışımız dairelerimizin yüzde 10’unu oluşturuyor. Almanya ve Kuveyt’te satış ofislerimiz bulunuyor. Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinden ilgi görüyoruz. Ancak her zaman için iç piyasaya satış oranımız çok daha yüksek oluyor. Pendik; kara, deniz, hava yolu ve raylı sistem gibi pek çok farklı ulaşım alternatifinin kesişim noktasında yer alıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı, E5, TEM otoyolu, yüksek hızlı tren, İDO Pendik Terminali ve Kadıköy-Pendik metrosunun yanı sıra Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne olan yakınlığıyla yabancı yatırımcılar için de konut yatırımı için en avantajlı bölgelerden biri haline geldi. Ulaşımın yanı sıra birçok AVM, eğitim kurumu, kamu kurumu, Teknopark ve hastanenin yanı başında yer alan Pendik; pilotlar, hostesler, avukatlar, öğretim görevlileri ve kurumsal şirketlerin genel merkezlerinin bu bölgeye taşınmasıyla orta ve üst düzey yöneticiler tarafından yoğun ilgi görüyor. Ayrıca bölgenin Adapazarı, Sapanca, Bolu, Yalova ve Bursa’ya da yakın olması, yabancıların doğal güzellikleri ile ünlü bu bölgelere seyahat etmeyi sevmesi ve konut yatırımlarını da bu lokasyonlara yakın olacak şekilde gerçekleştirmesinde önemli etken.

İnşaat ve konut sektörünün önümüzdeki döneme ilişkin gidişatını nasıl görüyorsunuz?
Döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve artan maliyetler konut satışlarını düşürse de 2021 yılı inşaat sektöründe toparlanma yılı olarak kayıtlara geçti. Global enflasyon ile birlikte son yıllarda yaşanan maliyet artışı ise konut üretiminin azalmasına sebep oluyor. Projemizin sektörümüz için de çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bildiğiniz gibi, inşaat sektörü pandeminin etkisiyle önemli bir daralma yaşadı. Siltaş Yapı olarak biz de böyle bir dönemde elimizi taşın altına koymaya, ülkemize ve sektörümüze olan inancımızla büyük bir yatırıma imza atmaya karar verdik. Pandemi sonrasında böylesine büyük bir yatırım; ekonomimize ve istihdama biraz olsun nefes olacak. Sektöre ihtiyaç duyduğu dinamizmi getirmeye katkı sağlayacak.