1994 yılında limited şirketi olarak kurulan Marmara Fidancılık, bugün her biri sektörün lider firmaları arasında yer alan altı firmanın birleştiği SMS Marmara Group’un lokomatif firması olarak faaliyetlerini sürdürüyor. 

Alanında uzman peyzaj mimarlarından oluşan ekibiyle farklı ölçeklerde hizmetlerini, günümüz teknolojilerini peyzaj materyallerine uyarlayarak tasarım, sert ve yumuşak peyzaj, biyolojik gölet, hücresel dolgu sistemi uygulamaları, bakım çalışmaları, orta ölçekli inşaat çalışmaları ile çevreye duyarlı, estetik ve fonksiyonel olarak sürdüren marka, bugüne kadar kamusal park ve rekreasyon alanları, otoyol uygulamaları, orta ölçekli inşaat işleri ve daha küçük ölçekli özel tasarım çalışmalarına kadar birçok önemli farklı tipolojideki projeye çözüm sundu. 

DÜNYANIN EN BÜYÜK ENGELLİ YAZ KAMPI

Marmara Fidancılık’ın hizmet verdiği önemli projelerden biri de Şile Engelliler Tatil Kampı. Şile’nin Alacalı köyünde yapımı tamamlanan, 82,230 metrekare yerleşkesine sahip olan Şile Engelliler Tatil Kampı, dünyanın en büyük engelli yaz kampı olma özelliğini taşıyor. 

İBB Engelliler Müdürlüğü tarafından işletilen tatil kampında özellikle dar gelirli vatandaşlara hizmet veriliyor. Her yıl, yaz kış 3 bin 500 ailenin misafir edilen kampta konaklamadan spor tesislerine ve konferans salonuna kadar her türlü imkanlar bulunuyor. 

Şile Engelliler Kampı'nda 74 adet konaklama ve idari binaların yanı sıra giriş binası, personel konaklama binası, sosyal binalar içinde 174 kişilik konferans salonu, 320 kişilik yemekhane, fuaye sergi alanı, sinema salonu, çocuk kulübü, toplantı odası, engelli wc, bay-bayan wc, bay-bayan abdesthane, bay-bayan mescit, temizlik odası, çay ocağı, yönetici odası, depo binası, üç adet saha wc, at barınağı, kümes hayvanları barınağı, amfi tiyatro, çim bowling salonu, mini golf sahası, futbol, basketbol ve okçuluk sahası, tenis kortu, çocuk oyun alanları ve otopark yer alıyor. 

DOĞA İLE BÜTÜNLEŞEN PEYZAJ TASARIMI

Marmara Fidancılık, Şile Engelliler Tatil Kampı’nda yaptığı peyzaj çalışmaları ile konukların ve ailelerin doğa ile iç içe vakit geçirecekleri bir çalışma gerçekleştirdi. Tesis, spor sahalarından oyun parklarına kadar konuğun ihtiyacı olan her şeye kolaylıkla ulaşabileceği, keyifli ve konforlu bir şekilde vakit geçireceği şekilde tasarlandı.