Günümüzde üretilen yüksek performanslı, uzun ömürlü, dayanıklı ve iyi betonda en önemli bileşenlerden biri beton katkı maddeleridir. Beton katkı maddeleri, işlenebilirlik, sağlamlık veya başlangıç mukavemeti ya da son mukavemet gibi belirli özellikleri geliştirmek amacıyla, beton karıştırma sırasında eklenen doğal ya da kimyasal ürünler veya katkı maddeleridir. Su azaltıcı katkı maddeleri, gelişmiş yaş beton özelliklerine göre katkı maddeleri, hızlandırıcı katkı maddeleri, dayanıklılık artırıcı katkı maddeleri, beton güçlendirme için fiber, beton temeller, kuruma geciktirici katkı maddeleri ve sürdürülebilir çözümler ile beton endüstrisine hizmet Sika Yapı Kimyasalları A.Ş.’nin Beton Katkıları Hedef Pazar Müdürü Hazım Ülgen, sorularımızı yanıtladı:

SİKA, KÜRESEL ÖLÇEKTE 2021 YILI İÇİNDE 7 ADET ŞİRKET SATIN ALDI

2021 yılını nasıl tamamladınız? Hedefleriniz neydi, ne oranda karşıladınız? 2022 yılı gündeminizi paylaşır mısınız?
Hammadde tedarik zincirindeki kırılmalar, lojistik maliyetlerinin artması, hammaddelerin döviz bazında artmasına rağmen 2021 yılı hedeflerimizi gerçekleştirerek seneyi güzel bir biçimde kapatmıştık. Sika Global ise 2021 yılında toplamda yüzde 17,3 büyüme ile 9.24 milyar CHF satış geliri gerçekleştirerek kapattı. Buna ilave olarak Sika, küresel ölçekte 2021 yılı içinde toplamda 7 adet şirket satın alması yaptı. 
Yılın ikinci yarısında sonuçlanması planlanan ve sektördeki en büyük anlaşmalardan olan MBCC Group’un devralma anlaşmasının imzalanması ise Sika olarak tarihi bir adım olarak yıla damgasını vurdu. Resmi kapanışa kadar iki ayrı şirket ve rakip olarak devam edecek bu iki organizasyonun birleşmesinin sektöre çok büyük yenilikler getirmesini bekliyoruz.

HONEYWELL KÜÇÜK VE ORTA İŞLETMELERE ÖZEL YENİ 10 ve 35 SERİSİ IP KAMERA SİSTEMLERİNİ TANITTI HONEYWELL KÜÇÜK VE ORTA İŞLETMELERE ÖZEL YENİ 10 ve 35 SERİSİ IP KAMERA SİSTEMLERİNİ TANITTI

“SU YALITIMI YAPILARAK KORUNAN BETON, DEPREM ANINA DAHA İYİ PERFORMANS GÖSTERİR”

Betonu sağlam ve kaliteli yapan özellikler nelerdir? Betonun binanın depreme dayanımına ve korozyondan korunmaya katkısı nedir?
Temiz agrega, uygun granülmetri, çimento tipi ve miktarı, uygun beton katkısı, düşük su-çimento oranı, betonu iyi yerleştirme, paspayı kullanılması ve betonun kürlenmesi betonu sağlam ve kaliteli yapan özelliklerdir. Su yalıtımı yapılarak korozyondan korunan beton, deprem anında daha iyi performans gösterir.

SİKA TÜRKİYE BÖLGESEL AR-GE MERKEZİ OLARAK ORTA DOĞU BÖLGESİ’NE BAŞARILI DESTEĞİNİ SÜRDÜRECEKTİR”

2022 yılında hangi yatırım ve projeleri gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz? İhracatta/satışta yeni yıl hedefleriniz neler?
Sika, hem yerel hem de global olarak sürdürülebilir ve karlı büyüme stratejisini uygulamaya devam edecektir. Bunun için bu zamana kadar yaptığı gibi hem pazar payını artırarak organik büyümeye, hem de şirket satın almalarıyla inorganik büyümeye odaklanacaktır. Grubun önde bulunan şirketlerinden olan Sika Türkiye bölgesel bir AR-GE merkezi olarak içinde bulunduğu Orta Doğu Bölgesi’ne ve proje bazında genel merkeze başarılı desteğini sürdürecektir. Tüm bunlar için hem teknik altyapısı, hem de yetişmiş insan gücü en büyük güvencesi olacaktır. 
İhracat bölgelerinde (Özbekistan, KKTC, Gürcistan, Türkmenistan) ticaretin geliştirilmesine yönelik faaliyetler devam edecektir.