Yapıştırma, sızdırmazlık, sönümleme, takviye ve koruyucu sistem çözümlerinin uzmanı Sika, sektörlerin ihtiyaçlarına özel ürünler geliştirerek, sektörlerin gelişimine destek oluyor. Sika’nın yapı ve inşaat sektörü için geliştirdiği, Sikaflex, Sikacryl, Sikasil, SikaSeal, Sika Boom, Sikacrete pasif yangın durdurucuları, yangın hızını yavaşlatarak, bina sakinlerine güvenli kaçış için ekstra zaman yaratıyor.  

YANGINDAN KAÇIŞTA 2 İLA 4 SAAT KAZANDIRIYOR

Bir ev yangınında sıcaklık yalnızca 3,5 dakikada 590 derecenin üstüne çıkabiliyor. Sika pasif yangın durdurucuları, yangını çıkış noktasında hapsedip yayılarak büyümesini önlüyor. Zehirli gazların ve siyah dumanın yayılmasını da yavaşlatan ürünler, insanların daha güvenli şekilde kaçmalarına yardımcı oluyor. Sika bir yangın durumunda bina sakinlerinin kaçabilmesi için 2 ila 4 saat ekstra süre sağlıyor. 

CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ ARTIRIYOR

Kaçış yollarının yanı sıra bina yapılarını, kritik yapı ve taşıyıcı elemanları da koruyan Sika pasif yangın durdurucular, yangın sonrası yeniden yapım maliyetlerini de en aza indiriyor. Boru geçişlerinden kapı ve duvar aralıklarına kadar tüm alanlara üstün bir sızdırmazlık ve hava geçirmezliği kazandıran pasif yangın durdurucular, can güvenliğinin yanı sıra mal güvenliğini de etkili ölçüde artırıyor.  

ULUSAL VE ULUSLARARASI STANDARTLARI KARŞILIYOR

Bina derzlerine ve geçiş alanlarına sızdırmazlık kazandırarak yangının yayılmasını engellemek için geliştirilen; SikaBoom 400 Fire poliüretan köpük, Sikacryl 621 Fire akrilik derz dolgu mastiği, SikaSeal 623 Fire intümesan derz dolgu mastiği, Sikacryl 624, Sikasil 670 Fire derz dolgu mastiği ve Sikaeal 627 Collar boru kelepçesi yangına yüksek dayanıklılık performansının yanı sıra EN, UL, EAD (ETAG), ASTM, AS, Certifire gibi ulusal ve uluslararası standartları da karşılıyor.

DERZLERDEN KAPI BOŞLUKLARINA KADAR ÇÖZÜM SUNUYOR

Duvarlardaki derzlerin sızdırmazlığını sağlamak için tasarlanan Sika Boom-400 Fire, yangına 300 dakikadan fazla dayanıyor. Bu özelliğiyle de en yüksek yangın yönetmeliklerinin gerekli olduğu yapılarda dahi kullanılabiliyor. İç mekân ve penetrasyon derzleri için, duvar ve zeminde kullanıma uygun akrilik derz dolgu mastiği Sikacryl-621 Fire, yangın dayanımının artırılmasını yanı sıra akustik yalıtımı da sağlıyor. Şişen grafit yapısıyla SikaSeal-623 Fire dolgu mastiği, yangın sırasında, zemin ve duvar servis açıklıklarından geçen yanıcı borulara yüksek hacimli bir genleşme ve basınç ile sızdırmazlık veriyor. Sikacryl-624 Fire dolgu mastiği, zemin ve duvar birleşimlerindeki boşlukların ve derzlerin yangına dayanıklılık performansını geri kazandırırken Sikasil-670 Fire, dış ortamda da kullanılabilen, UV dayanımlı, yüksek hareket kabiliyetli yapısıyla yangına 4 saate kadar dayanım gösteriyor. Metal, plastik veya kompozit borular, boruların geçiş yaptığı zemin ve duvardaki delikler için tasarlanan SikaSeal-627 Fire Collar boru kelepçesi, üstün bir yangın sızdırmazlığı sağlayarak alevlerin farklı odalara geçişini önlüyor.