İnşaat sektörünün tecrübeli isimleri arasında yer alan Nil Tiritoğlu İnşaat ve Malzemeleri’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Nil Tiritoğlu, yapı sağlına ve konforuna dikkat çekiyor. Yapının dış kabuğunu oluşturan çatıların önemine işaret eden Tiritoğlu, hem kullanılacak yapı teknolojisine hem de işçiliğe vurgu yapıyor. Tiritoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürüyor:

KOROZYONA DİRENÇLİ ÜRÜNLER TERCİH EDİLMELİ

“Burada uygulama çok önemli… Çatıyı yapan usta ve uygulama ekibinin tecrübeli olması asıl mevzu. Rüzgar yönü, doğru tespit edilmeli ve ona göre uygulama yapılmalı. Uygulama sırasında kullanılan vidaların, montaj ekipmanlarının kalitesi önemli bir rol oynamaktadır. Korozyona dirençli, galvaniz kaplaması yüksek ürünler tercih edilmeli. Ayrıca m2’ye atılan vida sayısı, çatı ürünün ve çatı tipinin ihtiyacından ne daha az ne daha fazla olmalı. Maalesef ki bazı çatı uygulamalarında ucuz montaj ürünleri tercih ediliyor, gereğinden az vidalama yapılıyor sanki ek masraf çıkıyormuş gibi… Sonra uçan çatıların haberlerini görüyoruz.”

Firmalarının ürün gamında kiremit ve benzeri ürünler yerine hafif çatı sistemleri yer aldığını belirten Tiritoğlu sandviç panel çatı sistemleri, kenet çatı sistemleri, alüminyum çatı, titanyum-çinko çatı sistemleri gibi ürünlerle müşterilerine hizmet verdiklerini söylüyor.  Bu sistemlerin hepsinin ortak özelliğinin ısı yalıtımlı çatı kaplama sistemleri olması olduğunu aktaran Tiritoğlu, “Çatıya çok yük bindiren geleneksel çatı malzemelerin satışını yapmıyoruz. Ülkemiz deprem bölgesinde bulunuyor, bu sebeple çatının hafif çatı olması hayati önem taşıyor. Yine konuyu yalıtıma getirecek olursak, yalıtımsız bir çatıdan yaklaşık yüzde 25 ısı kaçışı oluyor. Böylelikle yalıtımın ekonomik boyutu da meydana çıkıyor. Hafif çatı sistemlerinde çatı yalıtımı yapmak, hem daha kolay hem de daha uzun ömürlü bir çatıya sahip olmayı sağlar.” diyor.