1973 yılından bu yana, yenilikçi esnek kompozit malzemelerin tasarımı, üretimi ve dağıtımı konularında faaliyet gösteren Serge Ferrari, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de projelere değer katıyor. Birçok projede farklı ürün gruplarıyla yer alan markanın Türkiye’de tercih edildiği ofis yapılarından biri de İzmir Ticaret Odası binası. 

SOLTİS HORİZON 86 İLE UV IŞINLARINA KARŞI MAKSİMUM KORUMA

İzmir Ticaret Odası binasının 1900 metrekare büyüklüğündeki dış cephesinde Serge Ferrari’nin Soltis Horizon 86 ürünü kullanıldı. Tüm hava koşullarında UV ışınlarına karşı dayanıklılığı ile öne çıkan Soltis Horizon 86, bina içerisinde termal dengeyi sağlıyor olmasıyla da projeye değer katıyor. Hem fonksiyonu hem de estetik görünümü ile İzmir Ticaret Odası binasına avantaj sağlayan Soltis Horizon 86, yüzde 28'e kadar doğal ışık iletimi sağlıyor..

Merkezi ve fabikalarının büyük bir bölümü Fransa’nın Lyon şehrine yakın La Tour du Pin bölgesinde bulunan Serge Ferrari, endüstriyel malzemelerinin temelini oluşturan polyester ipliklerini ürettiği İsviçre’deki tesisiyle birlikte, İtalya’nın Ferrara bölgesinde Texyloop markası altında yüzde 100 geri dönüşüm üzerine faaliyet gösteriyor. Serge Ferrari daha iyi bir gelecek ve sürdürülebilir çevre için ürettiği esnek kompozit malzemelerle, 80’i aşkın ülkede 700’den fazla çalışanı ile pazar lideri olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Halka açık bir şekilde yaşamını sürdürmekte olan ve Paris borsasında işlem gören Serge Ferrari, farklı projelere çok özel inovatif çözümler üretebilmektedir. Standartları belirleyen yüksek üretim teknolojisinden aldığı destekle Serge Ferrari, projelere özel farklı üretim modelleri geliştirebiliyor, teknik özellikleri farklı ürünler üretebiliyor.

İnsanların yaşam kalitesini artırmaya yönelik uygulamalara çok farklı çözümler sunabilen ve bu mekanların konforunu arttıracak tasarımların gelişmesine fleksible ürün gruplarıyla katkı sağlayan Serge Ferrari, ağırlıklı olarak mimari membran ve endüstriyel tekstil ürünler olmak üzere; çatı ve cephe sektörüne, stadyum ve spor kompleksleri projelerine, iç ve dış mekan perde sektörüne (solar protection), asma-germe tente sistemlerine, yat ve marin sektörüne, iç ve dış mekan mobilya sektörüne, iç mekan akustik, ve askeri ürünlere yönelik 10 ayrı sektör için üretim gerçekleştiriyor.