Yenilikçi esnek kompozit malzemelerin tasarımı, üretimi ve dağıtımı konularında faaliyet gösteren Serge Ferrari, 15-17 Şubat tarihleri arasında Antalya Kemer’de gerçekleştirdiği seminerde, Tente ve Branda Sanayici İş Adamları (TBÜD) üyeleri ile buluştu. 
Seminerde “Birlikte Başarırız” sloganıyla hareket edilerek, kalitesini ve inovatif gücünü dünyaya duyuran Serge Ferrari’nin çözümleri ile farklı uygulama alanlarında sağlanacak katma değerlere dikkat çekildi. İki gün süren seminerde ilk gün katılımcıların birlikte vakit geçirebileceği birçok sosyal etkinliğe yer verildi. Türkiye’nin farklı illerinden katılımcıların yer aldığı etkinliğin ikinci gününde, Serge Ferrari ürün ve çözümleri ile bunların Türkiye’de ve dünyada uygulanıldığı farklı projeler anlatıldı. 

TBÜD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Albayrak’ın konuşması ile başlayan ilk oturumda sektörün geçmişten bugüne geldiği noktaya değinildi. Sektörde 100’ü aşkın firmanın ihracat gerçekleştirdiğini belirten Albayrak, kalitenin önemine işaret ederek kalite var ise pazarın da her zaman olacağını, sektörün yurt dışında çok daha başarılı işler yapılabileceğini vurguladı. Albayrak, Serge Ferrari’nin bir dünya markası olduğuna işaret ederek, bu marka ile çalışılmasının firmalara avantaj sağlayacağının altını çizdi. 

ÖN GERİLİM TEKNOLOJİSİNDE SERGE FERRARİ FARKI

Serge Ferrari Türkiye Ülke Müdürü Burç Ekser’in konuşması ile devam eden seminerde, 1973 yılında kurulan markanın üretimdeki ve kalitedeki gücüne işaret edildi. Merkezi ve fabrikalarının büyük bir bölümü Fransa’nın Lyon şehrine yakın La Tour du Pin’de yer aldığını belirten Ekser, endüstriyel malzemelerin temelini oluşturan polyester iplikleri ürettikleri İsviçre’deki tesisleriyle İtalya’nın Ferrara bölgesinde Texyloop markaları altında yüzde 100 geri dönüşüm üzerine faaliyet gösterdiklerini açıkladı. Serge Ferrari’nin ürettiği esnek kompozit malzemeler ile, 80’i aşkın ülkede 700’den fazla çalışanıyla pazar lideri olduğunu vurgulayan Ekser, firmalarının son birkaç yıldır halka açık bir şekilde yaşamını sürdürdüğünü ve Paris borsasında işlem gördüğünü açıkladı. Serge Ferrari’nin Précontraint (ön gerilim) teknolojisine işaret eden Ekser, bu teknolojinin yüksek oranda güç ve dayanıklılıkla beraber ürünlere son derece boyutsal istikrar kazandırdığını vurguladı. Ekser, ön gerilim teknolojisi ile projelere özel farklı üretim modelleri geliştirebildiklerinin ve teknik özellikleri farklı ürünler üretebildiklerinin altını çizerek, “Ağırlıklı olarak mimari membran ve endüstriyel tekstil ürünler olmak üzere; çatı ve cephe sektörüne, stadyum ve spor kompleksleri projelerine, iç ve dış mekan perde sektörüne (solar protection), asma-germe tente sistemlerine, yat ve marin sektörüne, iç ve dış mekan mobilya sektörüne, iç mekan akustik, ve askeri ürünlere yönelik üretim yapıyoruz. Bunlar FT381 Kompozit Meshler, dış cephe kaplamalarında dekoratif ve güneşten korunmak için uygulamalar; Précontraint Membranlar, çatı ve dış mekan uygulamarında yüksek mukavemetli membran çözümleri; Batyline AW Akustik, iç mekan ürünü olup tavan, asma tavan ve duvar uygulamalarında akustik çözümler; Soltis Kompozit Meshler iç mekan ve dış mekanlarda termal konfor sağlayan güneş kırıcı perde, pergola ve storlar;  Stamskin Deriler iç mekan ve dış mekan mobilya uygulamaları için suni ve silikon esaslı deriler;  Batyline Kompozit Meshler, iç mekan ve dış mekan mobilya uygulamaları için kompozit meshler; Sign-It ve Expolit Reklam Membranlarıdır.” dedi.

Seminerin ikinci oturumunda ise Ülke Müdürü Burç Ekser, Serge Ferrari’nin Hafif Modüler Yapıları kapsayan hangar ve depo, spor yapıları, etkinlik alanları, şişme çadırlar, mimari yapılara yönelik çözümlerini ve bu çözümlerin uygulama örneklerini dinleyicilere anlattı. Ön gerilim teknolojilerinin yarattığı kalite farkını dile getiren Ekser; yurt içinde Sakarya, Giresun ve Alsancak gibi stadyum projelerinin çatı ve cephelerinde Serge Ferrari çözümlerinin tercih edildiğini açıkladı. 

GÖLGELENDİRME SİSTEMLERİNDE YÜKSEK PERFORMANS

Gölgelendirme sistemleri başlığı altında ise Serge Ferrari’nin iç perde, dış perde-zip, pergola, tente, wind tent çözümleri hakkında Serge Ferrari Türkiye Güneşten Korunma Ürünleri Satış Müdürü Sinan Yoğunali, katılımcıları bilgilendirdi. Serge Ferrari çözümlerinin rüzgar, su, güneş gibi dış etkilerinin yanı sıra aleve karşı yüksek mukavemetine dikkat çeken Yoğunali, dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’deki projelere de Serge Ferrari çözümleri ile verimlilik sağladıklarını vurguladı. 

Mobilya ve Akustik başlığı altında Serge Ferrari’nin İç / Dış Mekan Mobilya ve Akustik Ürünler Satış Yöneticisi açıklamada bulundu. Serge Ferrari’nin inovatif çözümlerinin güneş gibi dış etkenlere karşı dayanımlı olmasının yanı sıra konfor ve tasarım estetik gücüne de dikkat çekilerek, ürün demoları ve uygulama örnekleri ile bu alandaki çözümler anlatıldı.

Serge Ferrari’nin önderlik ettiği “Birlikte Başarırız” seminerine konuşmacı olarak katılan Stratejist Fatih Keresteci, Türkiye ekonomisini değerlendirdi. Seminerde Serge Ferrari kalitesini, ürün demoları ve uygulama örnekleri ile deneyimleyen seminer katılımcıları gala gecesi ile etkinliği noktaladı.