Seramiksan Direktörü M. Süreyya Çağlar, yüz yıllık sanayi geçmişi olan Manisa Turgutlu ekonomisinin önde gelen sanayicilerinden DEMİRDÖVER ailesi tarafından 1990 yılında kurulmuş olup ilk üretimine 1994 yılında başlayan Seramiksan’ın o tarihten itibaren çıktığı bu yolculukta birçok başarıya imza atmış bir marka olduğunu söyledi. Geride kalan 30 yılı aşkın bir süre içerisinde Türkiye'nin seramik sektöründe önde gelen ilk beş markasından biri olan Seramiksan’ın yalnızca seramik değil, porselen karolar, dekoratif ürünler, dış cephe kaplamaları, vitrifiye, yapı kimyasalları ve banyo mobilyası ürün grupları ile müşterilerine bütünsel banyo çözümleri sunduğunu söyledi. “Seramiksan bugün sadece Türkiye'de değil, Dünya’nın 60 ülkesine ihracat gerçekleştiren uluslararası bir marka konumundadır” diyen Çağlar, sorularımızı yanıtladı.

"YAPI KİMYASALLARI ÜRETİMİNDE UZUN YILLARDIR FAALİYET GÖSTERİYORUZ"

Hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz?
Seramik ve vitrifiye dışında, yapı kimyasalları endüstrisi, inşaat sektöründe sürdürülebilir yapılar elde etmek için en önemli sektörlerden birisidir. Nüfusun hızla artması ve yerleşik hayatın gerekliliği olarak yapı kimyasalları ürünleri binaların birçok alanında kullanılıyor. Özellikle küresel endüstride yapıların ve alt yapı sistemlerinin daha sağlam ve uzun ömürlü olması için yapı kimyasalları ürünlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Seramik yapıştırıcılar, derz dolgular, mantolama ve dekoratif sıvalar, tesviye şapları gibi malzemeler, yapı kimyasalları sektöründe üretilen ve sürdürülebilir bina uygulamalarına katkı sağlayan ürünlerdir.
Seramiksan inşaat sektöründe yapı kimyasalları üretiminde uzun yıllardır faaliyet göstermektedir. Manisa Turgutlu’daki ana üretim fabrikası dışında Bursa, Samsun, Antalya ve Şanlıurfa olmak üzere Türkiye’nin 4 farklı lokasyonun da son teknolojiyle donatılmış modern üretim tesislerinde, ürün çeşitliliği ve kalitesiyle tüm Türkiye’ye hizmet vermektedir. Yapıştırma ve derz dolgu malzemeleri, su izolasyon malzemeleri, endüstriyel zemin ürünleri gibi ürün gruplarıyla sektörün lider kuruluşlarındandır. Seramiksan olarak inşaat sektöründe tüm yapıların izolasyonu, zemin kaplamaları konusundaki tüm ihtiyaçları karşılıyoruz. Hem yeni projelerde ve hem de onarımlarda, farklı kullanıcı ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi çözümler sunmaktayız.

İZOLASYONDA ÇEVRE DOSTU ÜRÜNLER

Ürünleriniz kullanıldığı alanlara ne gibi avantajlar sağlıyor?
Üretimini gerçekleştirdiğimiz tüm ürünlerimiz yapı ömrünü ve dayanıklılığını artıran, konforlu yaşam alanları sunan ve doğa dostu ürünlerdir. Özellikle son dönemde artan enerji maliyetleri sebebi ile izolasyon konunun çok daha önem arz ettiği bir döneme girdik. Seramiksan olarak 2020 ve 2021 yıllarında piyasaya sunduğumuz izolasyon grubu ürünlerinin doğa dostu olmaları, çevreye ve ekosisteme zarar vermemeleri, ürünlerimizin tercih edilebilirliğini artırmaktadır. Seramiksan olarak sürdürülebilir çevre anlayışı ile gelecek kuşaklara temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakılmasını amaçlıyoruz. İş süreçlerimizin her aşamasında, çevreye olan olumsuz etkileri en aza indirmek için stratejiler belirliyor, temiz bir çevre ve sağlıklı bir gelecek için çevre dostu politikalar izliyoruz. Üretim aşamasındaki atıkları geri kazandırmak, doğal kaynak kullanımını en aza indirmek, gelecek nesillere sağlıklı bir çevre sunmak için tüm faaliyetlerimizde ulusal ve uluslararası yasal gerekliliklere tam uyum sağlıyor, sürekli iyileştirme araçları ve uygun teknolojilerin kullanımıyla üretimimizin, ürünlerimizin ve hizmetlerimizin yol açtığı çevreye etkilerini azaltmaya çalışıyoruz. 

Bir yapının konforunu sağlayan en önemli unsur inşasında kullanılan yapı kimyasallarıdır.  Su yalıtımı için çözüm olan Ceraseal Ekstra Flex ürünümüz binaların suya maruz kalarak yaşlanmasına ve aşınmasına engel olmaktadır. Bu da yapıların daha uzun ömürlü ve sağlıklı yaşam alanları olarak ayakta kalmayı sürdürmelerini sağlar. 
Balkon ve teraslardaki seramik kaplamalar, iç mekandakilere göre daha çok yıpratıcı etkene maruz kalırlar. Bu tür yüzeylerde don ve ani ısı değişiklikleri gibi iklimsel etkenler termik deformasyonlara neden olur. Zamanla zemindeki seramik uygulamasına zarar verir. Bu alanda deformasyona dayanıklı, kayma özelliği azaltılmış, esnek Ceraflex Granit Yapıştırma Harcı ürünümüzü kullanarak, uygulamayı güvence altına alabilirsiniz.  Özellikle banyo, mutfak gibi sık kullanılan yüzeylerde derz dolgular kısa sürede kirlenmekte ve temizlenmesi de çoğu zaman problem olmaktadır. Derz aralarının beyaz veya açık renk derz dolgu ile doldurulması derzlerin kısa sürede kirlenmesine ve hoş olmayan görüntülere sebep olmaktadır. Cerafill derz dolgularının 14 farklı zengin renk seçeneği ile renk sınırı olmaksızın kirlenmelere karşı uzun ömürlü bir uygulama sağlayabilirsiniz. Kirlenmelere karşı yüksek dayanım ve kolay temizlenme özelliği istenen alanlarda kullanılan Cerafill, kaplama malzemelerinin derz uygulamalarında kullanılıyor.

SUYUN YÜZDE 40'I ŞEBEKELERDE KAYBEDİLİYOR SUYUN YÜZDE 40'I ŞEBEKELERDE KAYBEDİLİYOR

ÇİFT BİLEŞENLİ ESNEK SU YAPIŞTIRMA HARCI

Ürün gamınıza en son katılan ürün nedir? Özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?
Yeni geliştirdiğimiz çift bileşenli esnek su yapıştırma harcı Ceraseal Ekstra Flex ile su yalıtımıyla korunması gereken alanlara profesyonel çözümler sunuyoruz. Banyo, mutfak gibi ıslak hacimlerde seramik döşeme öncesinde, teras ve balkonlarda, küçük ölçekli yüzme havuzlarında seramik altı su yalıtım malzemesi olarak güvenle kullanılmaktadır. Diğer yeni ürünümüz ise, Akrilik Dispersiyon Esaslı, Dolgulu, Brüt Beton Astarı Ceraprimer BBA. Bu ürün ise pürüzsüz veya emici yüzeyler için geliştirilen işlene bilirlik artırıcı dolgulu astardır. Çimento ve alçı esaslı sıvaların brüt beton yüzeylere yapışmasını artırarak, seramik yapıştırıcı ve sıvanın işlene bilirliğini ve tutunmasını sağlıyor. Portföyümüze yeni eklenen bir diğer ürünümüz ise, polimer dispersiyon esaslı CeraPrimer Plus Seramik ve Camsı Yüzey Astarı. Seramik, mermer, ahşap gibi yüzeylerde astar olarak kullanılan CeraPrimer Plus pürüzsüz ve parlak yüzeyler oluşturarak, yapışma mukavemetini artırmaktadır.

SERMİKSAN YAPI KİMYASALLARI BİRÇOK PROJEDE TERCİH EDİLİYOR

Çözüm sunduğunuz projelere örnek verir misiniz?
Türkiye’nin hemen her yerine yayılmış yaklaşık 230 aktif bayimiz bulunuyor. Bu bayilerimizin de hizmet verdiği 1000’in üzerinde tali bayi ağı mevcut. Sadece Seramiksan ürünleri satan 150’nin üzerinde Seramiksan satış noktamız var. Bu sayede ülkemizin her iline ulaşabiliyoruz. Şu an 76 şehirde ‘’Koşulsuz Müşteri Memnuniyeti’’ ilkesiyle müşterilerimize kaliteli hizmet sunuyoruz. Bayilerimiz aracılığıyla mimarlık ofisleri, inşaat firmalarının uyguladıkları birçok projede Seramiksan Yapı Kimyasalları ürünlerimiz tercih edilmektedir. Yurt içi ve yurt dışında adını sayamayacağımız kadar çok otel, restoran, AVM, hastane, zincir mağaza, kamusal alan projelerinde ürünlerimiz kullanılmış ve kullanılmaya devam etmektedir.

"TÜKETİCİLER MAALESEF YETERİNCE BİLİNÇLİ DEĞİL"

İnşaat sektörünün ve son kullanıcı olan tüketicinin Yapı kimyasalları konusunda sizce yeterince bilinçli mi?
Tüketiciler maalesef yapı kimyasalları konusunda yeterince bilgi sahibi değil. Son kullanıcılar için görsellik daha çok ön planda. Örneğin yüzey kaplama malzemesi olarak kullanılan yer ve duvar karosu, sırlı porselen grubu ürünlerin her birinin uygulama aşamasında kullanılan yapıştırıcı ve derz dolgu ürünü farklıdır. Sırlı porselen grubu ürünler kullanıldıkları alanlara göre ve ürünün rengine göre beyaz veya gri granit yapıştırma harçları ile döşenmelidir. Uygulama yapılan alanın yaya trafiği son derece önemlidir, hareketli zeminler ve eğimli alanlarda Flex grubu ürünler kullanılmalıdır. Uygulama yapılacak alana mutlaka önce izolasyon uygulaması yapılmalıdır. Bu uygulamadan sonra ürünün özelliğine göre seramik veya granit yapıştırma harcı tercih edilmelidir, su emme oranı düşük ürünler için granit/porselen yapıştırma harcı kullanılmalıdır. Her ne kadar yapı kimyasalları grubundaki ürünler dekoratif olmasa da, binaların teknik ürünleri olduğu için binaların gözle görünmeyen yerlerinde uygulanan malzemelerdir bu yüzden son kullanıcı tarafından çok fazla dikkate alınmamaktadır. Çok büyük paralar ödeyerek satın alınan malzemelerin teknik özelliklerine uygun kullanılacak yapı kimyasalları ve derz dolgu malzemeleri, ürünün değerine değer katacaktır.

2 FARKLI ŞEHİRDE 2 YENİ ÜRETİM TESİSİ

Bu yıla yönelik hedefleriniz ve planlarınızı öürenebilir miyiz?
Seramiksan olarak Türkiye’nin 5 farklı noktasında, lojistik avantajları dikkate alarak yapı kimyasalları üretimi yapmaktayız. Bu yıl bu üretim noktalarımıza 2 farklı şehirde yapacağımız üretimle 2 üretim tesisi daha katmayı planlıyoruz. Mevcut ürün portföyümüze özellikle çatılarda kullanılan çift komponentli 2 yeni ürünü daha ilave ederek ürün portföyümüzü çeşitlendireceğiz.