2018 yılında Aluform Pekintaş ve Schmid Pekintaş, Türkiye enerji sektörünün en iyilerinin ödüllendirildiği “7. ICCI Enerji Ödülleri”nde çalışmaları nedeniyle ödüle layık görülmüştü. Yedinci kez gerçekleşen “ICCI Enerji Ödülleri” töreninde güneş alanında Düzce fabrikasında hayata geçirdiği GES Çatı Uygulaması projesi ile “Yenilenebilir Enerji Santralleri” kategorisinde Aluform Pekintaş; “Ana Ekipman Tedarikçisi” kategorisinde ise yine Pekintaş Grup şirketlerinden projenin güneş paneli tedarikçisi Schmid Pekintaş ödül almıştı. 

Marka çalışmalarıyla öne çıkarak başarısını bir kez daha ödülle taçlandırdı. Bu yıl gerçekleşen “8. ICCI Enerji Ödülleri”nde Güneş kategorisinde Schmid Pekintaş, Türkiye’nin tek güneş paneli cam üreticisi olan Trakya Cam Tarsus-Mersin Fabrikası’nın çatı üzeri GES uygulamasına tedarik ettiği güneş panelleri ile ikinci kez “Ana Ekipman Ödülü”ne layık görüldü. 

Türkiye’nin köklü sanayi kuruluşlarından Pekintaş Şirketler Topluluğu’nun bünyesinde faaliyet gösteren Schmid Pekintaş, başarılı çalışmalarıyla öne çıkıyor.