Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen yapı malzemesi üreticileri arasında yer alan Saray, 4-7 Mart 2020 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen 21. Avrasya Pencere Fuarı’nda, 3. Salon - 311 numaralı standında ziyaretçilerini ağırladı. Kırk yılı aşkın tecrübesiyle sektörün önemli aktörleri arasında yer alan firma, fuarda, PVC Pencere Sistemleri ve Panjur Sistemleri başta olmak üzere, Endüstriyel Profiller, Mimari Sistemler ve Kompozit Panel ürün gruplarını sergiledi.

“Alüminyum ürünlerin yüzde 55’ini, PVC grubunun yüzde 98’ini ihraç ediyoruz”

Teknolojik yeniliklerin ve değişen normların ilk uygulayıcılarından biri olarak sektörel fuarları önemsediklerini dile getiren Saray Grup Yönetim Kurulu Üyesi Talin Saraylı Dikici, şu açıklamalarda bulundu: 

“Geliştirdiğimiz yüksek performanslı inovatif ürünlerle, geleceğin mimari yapılarının inşa edilmesinde ve yaşam kalitesinin yükseltilmesinde önemli bir misyon üstleniyoruz. İleri teknolojiyle donatılmış tesislerimizde yılda 3,5 milyon metrekare alüminyum kompozit panel, 30 bin ton alüminyum profil, 20 bin ton PVC profil, 16 milyon metre panjur ve kepenk sistemi üretiyoruz. Yurtdışında özellikle büyük mimari yapılar ve altyapı projeleri tarafından tercih ediliyoruz. Üretimimizin yüzde 55'ten fazlasını, Avrupa, Afrika, Asya ve Orta Doğu bölgelerinde 60’ı aşkın ülkeye ihraç ediyoruz. PVC kapı ve pencere sistemlerinde ise satışlarımızın yüzde 98’ini ihracat oluşturuyor.”

NİTELİKLİ YAPILARIN ÇÖZÜM ORTAĞI

Alüminyum kompozit panel, alüminyum ekstrüzyon profil ve PVC profil ürünlerinde Türkiye’de sektörün ilk Çevresel Ürün Beyanı (EPD) belgesine sahip olan Saray, hem yeşil binaların oluşturulmasına katkı sağlıyor hem de çevreye duyarlı, sürdürülebilir, verimli, yenilikçi çözüm ve hizmetler sunuyor. Nano kompozit panel, B1 ve A2 sınıfı mineral dolgulu yangına dayanıklı alüminyum kompozit panel, tuğla görünümlü alüminyum cephe kaplaması (Saray Cotta) gibi birçok inovatif ürünü Türkiye’de ilk kez üreterek pazarla buluşturan firma, uluslararası kalite sertifikalara sahip ürünleriyle yurt dışında da büyük ilgi görüyor. Dünyanın farklı ülkelerinde nitelikli projelerin tercihi olan Saray, projeye özel tasarım ve detay çözümü konusunda uzman proje departmanı ile de fark yaratıyor. 

Saray’ın yeni nesil ürünlerinden Selective PVC pencere sistemi, kurşunsuz formülden üretilmiş yüksek kalite profillerden oluşan pencereleriyle, kullanıcı sağlığını ön planda tutarken, hava geçirimi, su sızdırmazlığı, rüzgâr direnci ve ısı yalıtımı konusunda, tüm iklim koşullarında üstün performans sağlıyor. Profilleri köpükle doldurulmuş, 3 contalı yapısı ve geniş kasa derinliği ile 3 cam kullanımına olanak sağlayan SLP Selective Plus, özellikle, düşük enerji tüketimi olan ‘Pasif Ev’ler için ideal ürün olarak öne çıkıyor. 

Tüketici beklentilerini karşılamaya yönelik geliştirilen Motorlu giyotin pencere ve küpeşte sistemi ise, yaşam alanlarını tek dokunuşta açık mekâna dönüştürebilme özelliğiyle dikkat çekiyor. Akıllı Ev Teknolojileri ile entegre olabilen bu sistem, tamamen açıldığında küpeşte görevi görürken, kapatıldığında pencereye dönüşüyor.

B1 ve A2 sınıfı Saraybond kompozit paneller, dünyada en uzun dayanım süresine sahip Polivinilden Florür (Pvdf) boyayla kaplı olması ve yüksek yangın güvenliği ile rakiplerinden ayrışıyor. Nem, asit, UV dayanımı, renk ve parlaklık stabilitesi ile üstün kalite değerlerine sahip PVdF boya, dış cephelerin kısa zamanda deforme olmasını önlüyor. 

İtalya'dan ithal edilen yüksek teknolojili hatta, uluslararası kalite standartlarında üretimi yapılan Sarayroll panjur ve kepenk sistemleri, geniş ürün yelpazesi ile yapı sektörünün vazgeçilmez estetik unsurları arasında yer alıyor. 

Mimari sistemlerin yanı sıra makine, aydınlatma, asansör, mobilya ve havalandırma gibi pek çok sektörün ihtiyacı olan çeşitli şekil ve büyüklükte sanayi profilleri üreten Saray, kalıphane departmanında 17 binden fazla farklı profil kalıbı bulunduruyor.