Alüminyum sektörünün son 10 yılda gerçekleşen yıllık ortalama yüzde 10 büyümeyle Türkiye’nin önde gelen sektörlerinden birini teşkil ettiğini dile getiren Saray Grup Yönetim Kurulu Üyesi Talin Saraylı Dikici, 2018 yılına ilişkin şu açıklamaları yaptı:

“Global alüminyum sektörüne paralel gelişen Türkiye alüminyum sektörünün son yıllarda gösterdiği büyüme ivmesi bu yıl da devam etti.  Biz de sektörün öncü kuruluşlarından biri olarak, 2018 yılını 685 milyon TL ciro ve rakamsal olarak yüzde 22 civarında büyüme ile kapattık. Öte yandan toplam satış ve cirosunun yaklaşık yüzde yüzde 40’ını ihracattan elde eden bir şirket olarak,  2018 yılı sonunda ihracat gelirimizin 57 milyon ABD Doları tutarında gerçekleştiğini vurgulamak isterim.”

Dikici, ihracattaki başarılarını fiyat-kalite performansına bağlıyor: 

“En önemli dayanağımız Avrupa normlarına uygun üretim çizgimiz. Çok fazla kalite belgemiz var ve her geçen gün bu belgelere yenilerini eklemek, üretim sistemlerimizi daha da mükemmelleştirmek için önemli mesai harcıyoruz. Çünkü dünyayla yarışıyoruz. Üstelik sadece teknik yönden üstün olmak yetmiyor, dış pazarda ürünün çevre performansı da son derece önemli. Sürdürülebilir bir bakış açısı ve sorumlulukla üretmezseniz dünyada var olamıyorsunuz. Sistemin hammaddesinin doğadan elde edilmesinden üretim sürecine ve kullanım süresi dolduğunda bertaraf edilmesine kadar tüm süreçlerin şeffaf ve bilimsel bir yaklaşımla hesaplanması ve değerlendirilmesi gerekiyor. Bu konuda Türkiye yapı sektörü için örnek teşkil etmemizin yanı sıra, uluslararası standartlara bağlı kalarak global pazarlarda da avantaj sağlıyoruz.”

“2018’DE TÜKETİCİ İHTİYAÇLARINA YÖNELİK İKİ ÜRÜN GELİŞTİRDİK”

Geliştirdiği yüksek performanslı inovatif ürünlerle, geleceğin mimari yapılarının inşa edilmesinde önemli bir misyon üstlenen Saray Alüminyum, 2018 yılında, üretim kapasitesi 16 milyon metreyi bulan Panjur ve Kepenk Sistemleri’ni SARAYROLL markasıyla beğeniye sundu. Yüksek kalite standartları ile ileri düzey teknolojiyle geliştirilen bu sistemler, Türkiye’de monoblok sistemlerde tek parçada en geniş sarıma sahip panjur sistem olma unvanı ile rakiplerinden ayrılıyor. Akıllı ve modern binaların, uluslararası kalite standartlarını gözeten, sağlam, teknolojik, estetik monoblok panjur sistemlerine ihtiyacı olduğunun altını çizen Dikici, panjur ve kepenk sistemleri yatırımlarının bu ihtiyaca yönelik gözlemlerinden doğduğunu belirtti ve 2018 yılında tüketici beklentilerini karşılamaya yönelik geliştirdikleri diğer ürünler arasında Korkuluk Sistemleri ve Motorlu Giyotin Pencere ve Küpeşte Sistemleri’nin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz yıl yurtdışı yetkili bayi ağını genişleterek ihracata yönelik önemli bir hamle gerçekleştiren şirket, 2019’da bu alana yönelik çalışmalarına hız kazandıracak. Saray ürünlerinin dünyada elliyi aşkın ülkede tercih edildiğini belirten Dikici, “Yurtdışında özellikle büyük mimari projeler tarafından tercih ediliyoruz. Bu projeler içerisinde çok katlı binalar, gökdelenler, endüstriyel binalar, kamu binaları, tüneller, havaalanları, hastaneler, AVM’ler, stadyumlar, tren ve metro istasyonları, oteller bulunuyor. Örnek vermek gerekirse Gürcistan’ın Batum kentinde Porta Batumi Tower, Bosna Hersek’in Ilidža kentinde Hotel Hills ve İspanya’nın Valencia kentinde La Rambleta tiyatro binası, Saray Alüminyum’un ürünleriyle inşa edildi.” dedi.