İstanbul’da yapı iş güvenliği ve ekipmanları alanında faaliyet göstermek üzere kurulan 2A1K Safety, güvenlik ağı platformları, güvenlik ağı ve inşaat ile yapı güvenlik bariyerleri üretimi gerçekleştiriyor. Türkiye’nin her iline hizmet veren markanın profesyonel ekibi müşterilerini ziyaret ederek yerinde malzemelerin montajını gerçekleştiriyor. Güvenlik alanında uzun yıllardır faaliyet gösterdiklerini, inşaat sektöründe güvenliğin daha öne çıkmasıyla bu alanda da aktif olmaya karar verdiklerini açıklayan 2A1K Safety’in Genel Müdürü Serkan Kuşdoğan, 2A1K Safety olarak ürün gamlarında yer alan inşaat ve yapı güvenlik bariyelerini TSE EN 13374 standartlarına uygun olarak ürettiklerini açıklıyor. İnşaat ve yapı güvenlik bariyeri, can ve iş sağlığının sağlanması amacıyla kullanıldığını açıklayan Kuşdoğan, “Başta inşaat şantiyelerinde olmak üzere düşme tehlikesinin olduğu yüksek yapıların cephelerinde, asansör boşluklarında kullanılarak olası bir kazanın önüne geçilebilmektedir. Ayrıca ürün köprü, baraj hafriyat kazıları gibi farklı inşaat projelerinde, fabrika, depo ve yükleme alanlarında da güvenliği sağlamak adına tercih ediliyor. Müşterilerimizin projelerinin tasarımlarına özel çözümler sunabiliyoruz. İnşaat ve yapı güvenlik bariyeleri, vinç kullanımına gerek kalmadan kolaylıkla monte edebiliyor ve sökülebiliyor.” dedi. Bu ürünleriyle bugüne kadar birçok projeye çözüm sunduklarını açıklayan Kuşdoğan, bu projeler arasında Sarı İnşaat’ın Sultangazi Hastane projesine inşaat ve yapı güvenlik bariyerleriyle çözüm sunduklarını açıklıyor. İnşaat aşamasında olan projenin dış cephesinde, asansör boşluklarında bu bariyerler uygulanarak şantiyede güvenlik önlemleri maksimum seviyeye çıkarıldığını vurgulayan Kuşdoğan, özellikle Kadıköy Bağdat Caddesi’ndeki ve farklı bölgelerdeki projelerde bu sistemlerinin tercih edildiğini açıklıyor. 

Avrupa ülkelerine nazaran Türkiye’de inşaat ve yapı güvenlik bariyelerine olan ilginin daha az olmasını eleştiren Kuşdoğan, firmaların bu sistemleri ek maliyet olarak gördüğünü aktarıyor. Türkiye’de güvenlik bilincinin yeterince gelişmediğini dile getiren Kuşdoğan, “Güvenliği ön planda tutan firmalar şantiyelerinde bu ekipmanları kullanıyor. Son yıllarda bazı belediyelerin güvenlik bariyerini zorunlu kılması ve şantiyeleri denetlemesi talebi arttırdı.  2A1K Safety güvenlik bariyerleri minimum beş farklı şantiyede kullanılabiliniyor. Sistemin betonarmeye monte edilebilmesinde kullanılan vidalar pratik bir şekilde takılıp sökülebiliniyor. Bu vidaların birden fazla kullanılıyor olması hem uygulamada hem de maliyetlerin azalmasında avantaj sağlıyor.” diyor. 
İş kazalarının önüne geçebilmek adına iş güvenliğini sağlayacak birtakım tedbirlerin alınmasının projelerde zorunlu kılınması gerektiğinin altını çizen Kuşdoğan, iş güvenliğinin kişilerin insiyatfine bırakılmaması gerektiğini dile getiriyor. Kuşdoğan, “Öte yandan yatırımcılarda güvenlik önlemlerini almayı bir prensip haline getirmeliler. Türkiye’de bazı önlemler zorunlu ancak bu önlemler yeterli değil. İnsan sağlığından daha önemli bir şey yok!” diyor.

İnşaat ve yapı güvenlik ağları hakkında bilgi veren Kuşdoğan, inşaat ve yapı güvenlik ağlarının, kafes ve servis sitemi olmak üzere iki farklı sistemi olduğunu açıklıyor. TSE EN 1263-1 normlarına göre üretilen güvenlik ağlarını farklı ebatlarda üretebildiklerini açıklayan Kuşdoğan, güvenlik ağlarının amacının iş kazalarını önlemek olduğunu sözlerine ekliyor. Kuşdoğan, “Özellikle yüksek yapılarda herhangi bir cismin aşağıya düşmesini engelleyerek yaşanacak kazanın önüne geçilebiliniyor. Hem çalışan hem de şantiye etrafında olabilecek insanlar için avantaj sağlamaktadır. Tüm bu ürünlerimizin yanı sıra inşaat örtüsü de bulunmaktadır.” diye sözlerine ekliyor.