Samsung Electronics yaptığı açıklamada, Samsung’un C-Lab Inside projeleri ve C-Lab Outside startup’larını 11-14 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek CES 2021 etkinliği kapsamında sergileyeceğini duyurdu. Samsung, kendi bünyesindeki girişim programı C-Lab Inside kapsamındaki geliştirilme aşamasındaki heyecan verici dört farklı projeyi görücüye çıkarıyor. Samsung’un startup destek programı C-Lab Outside kapsamında desteklenen on yedi farklı iş girişimi de etkinlikte yer alacak.
 
Pandemi devam ederken endüstriyel düzeydeki etkinliklere katılım sağlama konusunda yaşadıkları zorlukların farkında olan Samsung, startup’ların bu yılki CES 2021 etkinliğine sanal ortamda katılmasını sağlayarak, onları potansiyel yatırımcılar ve satın alabilecek şirketlerle buluşturmayı hedefliyor. Bu yılki CES etkinliğinde, Samsung’un Daegu Yaratıcı Ekonomi ve İnovasyon Merkezi ve Gyeong-buk Yaratıcı Ekonomi ve İnovasyon Merkezi ortaklığıyla hayata geçirdiği ve kuluçka sürecinde desteklediği yerel startup’lar da ilk kez yer alacak.
 
Samsung Electronics Kurumsal Başkan Yardımcısı ve Yaratıcılık ve İnovasyon Merkezi Başkanı Inkuk Hahn konuyla ilgili şöyle konuştu: “C-Lab Outside’dan çıkan startup’ların, teknolojik yeterliliklerini ve rekabetçiliklerini küresel CES sahnesinde başarıyla kanıtlayarak, yeni iş fırsatları yakalayabileceklerini umut ediyoruz. C-Lab Inside bünyesindeki projelerimizi de daha geniş bir kitleyle buluşturacağımız için ayrıca heyecanlıyız. Kurumumuz içinde ve dışında geleceğe yönelik inovasyonları teşvik etmek ve iş birliği fırsatları sağlamak, nihai olarak herkese fayda sağlayacak olan başarılı bir sinerjiyi teknoloji alanında yakalamamız için hayati önem arz ediyor.”

C-LAB INSİDE’IN EŞSİZ TÜKETİCİ YAŞAM TARZLARINA HİTAP EDEN DÖRT FARKLI PROJESİ SERGİLENECEK

Faaliyetlerine 2012 yılında başlayan C-Lab Inside, Samsung çalışanlarının yenilikçi fikirlerini teşvik etmek ve geliştirmek amacıyla şirket bünyesinde hayata geçirilen bir fikir geliştirme kuluçka programı. C-Lab Inside bu yılki katılımıyla birlikte CES’e 6. kez üst üste katılıyor olacak. Bu yıl görücüye çıkacak olan C-Lab Inside projeleri, farklı yaşam biçimlerine hitap eden kişiselleştirilmiş ürün ve hizmetlere odaklanıyor. Söz konusu projelerin kapsamının genişletilmesi ve geliştirilebilmesi amacıyla, ürünlerin pazarlanabilirliği ve müşterilerin tepkileri ölçülecek.

C-LAB INSİDE KAPSAMINDAKİ DÖRT PROJE ŞÖYLE:

•    EZCal: Sinema düzeyinde görüntüleme kalitesi elde edilmesine yönelik kullanılan, otomasyonlu TV görüntü kalibrasyonu uygulaması.
•    Air Pocket: Taşınabilir oksijen depolama cihazı.
•    Scan&Dive: Kumaşların sınıflandırılması ve optimal bakım tavsiyelerinin sunulması için kullanılan nesnelerin interneti temelli cihaz ve çözüm.
•    Food&Sommelier: Yemek-alkollü içecek eşleştirmesinin optimal düzeyde yapılabilmesine yönelik bir hizmet.

C-LAB OUTSİDE: ON YEDİ FARKLI STARTUP, KÜRESEL PAZARA AÇILMAYA HAZIRLANIYOR

2018 yılının ekim ayında hayata geçirilen C-Lab Outside programı, Güney Kore’deki startup ekosisteminin canlandırılmasına yönelik bir startup hızlandırma programı. Daegu ve Gyeong-buk Yaratıcı Ekonomi ve İnovasyon Merkezleri tarafından yürütülen yerel iş girişimi kuluçka programları, C-Lab Outside programının bir parçası olarak yürütülüyor.
 
C-Lab Outside programlarına dâhil olan startup’lara ofis alanı, Samsung çalışanları tarafından uzman rehberliği (mentörlük), küresel BT fuarlarına katılım imkânı, yatırımcı ilişkileri ve mali destek gibi imkânlar sağlanıyor.
 
Geçtiğimiz yıl boyunca kuluçka sürecinde geliştirilen on yedi startup CES 2021’e katılacak. Bu şirketlerin sergileyeceği yenilikler arasında şunlar bulunuyor:
•    Deeping Source tarafından geliştirilen, yapay zekâ destekli kişisel bilgi anonimleştirme.
•    Flux Planet tarafından geliştirilen, 3 boyutlu tarama desteğiyle gerçek zamanlı avatar ve VR/AR içerik oluşturma çözümü.
•    Magpie Tech tarafından geliştirilen, çocuklar için gelişim takip cihazı.
•    Designovel tarafından geliştirilen, görsel yapay zekâ destekli moda tasarımı.
 
C-Lab Outside startup’ları, CES 2021’ye katılarak küresel pazara ulaşmayı, burada dünyanın her yerinden yatırımcılar ve alıcılarla buluşmayı ve bu sayede yeni iş fırsatları yakalamayı hedefliyor.

C-LAB INSİDE DESTEKLİ ÜÇ STARTUP, CES 2021’DE İNOVASYON BAŞARISI ÖDÜLÜ ALDI

Samsung Electronics, 2015 yılından bu yana C-Lab Inside kapsamında geliştirilen ve yüksek potansiyel taşıyan projeleri, bağımsız startup’lar olmaları için de destekliyor. C-Lab Inside bünyesinden çıkan Luple, Bluefeel ve Pixelro startup’ları da CES 2021 etkinliğinde küresel ortakları ve tüketicileriyle buluşmaya hazırlanıyor.
 
Tüketici Teknolojisi Derneği (CTA), Samsung’un kuluçka programı kapsamındaki üç startup’ı, CES 2021’de sağlık ve zindelik alanında inovasyon başarısı ödülüne layık gördü.

ÖDÜL ALAN ŞİRKETLER:

•    Taşınabilir ve yapay güneş ışığı cihazı geliştiren Luple.
•    Solunum sağlığının kolay yönetimine olanak sağlayan, nesnelerin interneti temelli cihaz geliştiren Breathings.
•    Nefes ve kalp biyo-sinyallerini izleyen ve boyuna takılan bir cihazın geliştiricisi ve bu yıl ikinci kez üst üste ödül alan Linkface.
 Samsung Electronics, 2018 yılında yaptığı bir açıklamada, C-Lab Outside programıyla Güney Kore’deki 300 startup’ı ve C-Lab Inside programıyla 200 projeyi 5 yıl boyunca destekleyeceğini duyurmuştu.