YELİZ YİRMİBEŞ - DAİKİN’in gündeminde hangi çalışmalar var?

Öncelikle belirsizlik içinde kendini beklenmedik bir durumda bulan halkımıza kolaylık sağlamanın görevimiz olduğunu düşündük. Biz kesinlikle karamsarlığa düşmedik çünkü bunun hiç kimseye bir faydası yok. İşimize, çalışmaya, üretmeye mümkün olduğunca devam ettik. Bildiğiniz gibi klimaların kullanımının sağlığa etkisiyle ilgili bazı söylentiler ortaya çıktı. Bu tür durumlarda kafa karışıklığı yaşanabiliyor. Zaten belirsizlik içinde olan tüketicilerin kaygısı artıyor. Biz bu kafa karışıklığını çözmek amacıyla klimalar ve virüs ile ilgili en doğru bilgileri herkesle paylaştık, ‘gerekli önlemleri alırsanız klimalar güvenlidir, hatta gereklidir’ dedik. Bu paralelde ‘Doğru Hava Hareketi’ni başlattık. Her fırsatta klima kullanımının, sağlıklı havanın önemini ve virüse karşı alınması gereken önlemleri dile getiriyoruz. Araştırmalar gösteriyor ki; corona virüsünün hava yoluyla bulaşımını gösteren kesin bir bilgi yok. Dolayısıyla ‘ev tipi split klimalar virüs taşır’ diyemeyiz. Güvenli ve sağlıklı bir iç ortam havası için alınabilecek birçok tedbir var. Bunların başında karantina ve sosyal mesafe kurallarına uymak geliyor. Eğer bu kurallara dikkat ediyorsanız, evinizde klima kullanmanız gayet güvenlidir. Hatta çok sıcak havalarda klima kullanmamak sağlığı olumsuz etkileyebilir. Sıcak havanın yaratacağı rahatsızlıklardan ve uykusuzluktan bağışıklık sistemi zayıflayabilir.  Daikin’in patentli hava temizleme teknolojisi Flash Streamer, havayı yüzde 99,9 oranında temizliyor. Dünyada ilk ve tek olan ‘flash streamer’ teknolojisi, ürettiği yüksek hızlı elektronlar sayesinde havanın içinde bulunan zararlı partikülleri ayrıştırarak iç ortam havasını temizliyor. Bizim Shira Plus ve Ururu Sarara klimalarımızda bu teknoloji mevcut. Ayrıca Ururu Sarara dünyada nem alıp nem verebilen tek klima. Yalnızca hava temizleme ihtiyacı olan tüketiciler içinse Flash Streamer teknolojili hava temizleme cihazımızı sunuyoruz. Periyodik bakımların yapılması da klimaların hem temiz ve sağlıklı bir şekilde çalışması hem de enerji tüketimi için çok önemli. Klimalarda bakım kampanyamızı da yaz ile beraber başlattık, uygun fiyatlarla tüketicilerimiz bakımlarını yaptırabilir. 

Daikin’in C901ACVM-T isimli ürününün özellikleri nedir?

Mekanlardaki ısıtma ve soğutma ihtiyacının yanında iç hava kalitesi her geçen gün daha da önem kazanıyor. Daikin; villa, ofis, okul, AVM, mağaza, poliklinik, otel ve diğer ticari uygulamalarda taze, sağlıklı ve konforlu bir iç ortam havasının sağlanmasına yardımcı olacak geniş ürün seçenekleriyle tüketicilerin bu konudaki ihtiyacına yanıt veriyor. Kullanıcılarına sadece cihaz çözümü değil, sistem çözümü (toplam çözüm) sağlama vizyonu ile her yıl daha fazla ürün geliştiren dünya devi Daikin, C901ACVM-T isimli ‘yüzde 100 taze hava ile çalışabilen tavan tipi iç üniteleri’ ile bu konudaki endişelere kesin çözüm getiriyor. İç üniteler, DX batarya uygulaması ile VRV dış ünitelere bağlanarak ortamın ihtiyacı olan yüzde 100 taze hava ve üstün performansı bir arada sunuyor. Hendek’te bulunan fabrikamızda üretilen C901ACVM-T isimli ürün iç piyasanın taleplerini karşılıyor.
1000, 1500 ve 2000 m3/sa hava debisi aralığında seçenek sunan iç ünite 30 kW’a kadar soğutma kapasitesi ve 20 kW’a kadar ısıtma kapasitesi sağlıyor. Bu sayede dış üniteden ihtiyaç duyulan soğutma ve ısıtma kapasitesini düşürüyor. 47,5 cm yüksekliği ile asma tavana monte edilebilen ürün dekorasyon ve tesisat için maksimum zemin ve duvar alanı bırakıyor. 250 Pa harici statik basınç değeri sayesinde esnek kanal bağlantısına uygun olan cihaz, geniş kullanım alanı sağlıyor.