Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de görülen Covid-19 salgını nedeniyle içerisinde bulunduğumuz pandemi döneminde tüm sağlık hizmetlerinin, hastanelerin, sağlık çalışanlarının öneminin bir kez daha farkına varıldı. Geçtiğimiz yıl inşasına başlanan Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi ile Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nin yanı sıra, aynı dönemde yapımı süren Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin inşası tamamlandı ve hizmete açıldı. 158 bin metrekarelik inşaat alanına sahip dev bir yatırım olan Tekirdağ Şehir Hastanesi, 480 yatakla bölgenin en önemli hastanesi olarak Tekirdağ'ı sağlıkta da bir çekim merkezi haline getiriyor. Sağlığın en önemli gündem konusu haline geldiği bu dönemde, ülkemizin sahip olduğu sağlık yapıları ve modern tıbbi cihaz yatırımlarının, ülkemizin sağlık alanındaki gücünün ve başarısının en önemli ayakları olduğu açıkça görülüyor. 
 
Akfen İnşaat tarafından Kamu-Özel İşbirliği modeliyle inşa edilen Tekirdağ Şehir Hastanesi, sağlık alanında vatandaşları en son teknolojik hizmetlerle buluşturacak şehir hastanelerinin önemli bir üyesi olarak öne çıkıyor. Covid-19 salgını nedeniyle yoğun bakım yatak kapasitesi bakımından da önemli bir paya sahip hastane 1 milyar 500 milyon liraya mal olduğu belirtiliyor. Sağlık yapılarında konfor ve güvenlik açısından önemli yer tutan ısı, ses yalıtımı ve yangın dayanımı ihtiyacı konusunda ise projenin çözüm ortağı Bonus Yalıtım oldu. Toplamda 10.000 m2’lik Bonus Taş Yünü Gold Plus 70/8 ürününün kullanıldığı bu dev yatırımda konforlu yalıtım Bonus Yalıtım ürünleri sayesinde sağlanıyor.

İSTANBUL’UN YENİ HASTANELERİNDE BONUS FARKI

Pandemi döneminde gelişen ihtiyaca binaen, halk sağlığını koruma amacıyla 2020 Nisan ayı başında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile Yeşilköy ve Sancaktepe’de inşa edilen acil durum hastanelerinin yalıtım çözümü ortağı da Bonus Yalıtım olmuştu. 2020 yılında yapımına başlanan ve günümüzde hizmetlerini sürdüren Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi ile Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanelerinin cepheleri için toplamda 43.000 m2 Bonus Taş Yünü Gold Plus serisi tercih edildi. Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde olduğu gibi 8 cm gibi yüksek kalınlıktaki ürünlerle yalıtılan bu iki önemli ve değerli hastane de yapı ömrü boyunca ısı, ses ve yangına karşı Bonus Taş Yünü ile korunacak.
Isı, ses ve yangın yalıtımını aynı anda sunan, üstün teknolojiyle üretilen doğal yalıtım malzemesi Bonus Taş Yünü, sektördeki diğer ürünlerden ayrılan kalite özellikleri ile sağlık projelerinin tercih sebebi olmaya devam edecek. 

DIŞ CEPHELERE ALTIN DOKUNUŞ, BONUS TAŞ YÜNÜ GOLD 

Siyah cam tüllü, beyaz cam tüllü, sarı cam tüllü, alüminyum folyolu ya da kaplamasız olarak 70 - 90 kg/m³ yoğunluklarında üretilen Bonus Taş Yünü Gold ve Gold Plus serisi ürünler, havalandırma boşluklu ve havalandırmasız giydirme dış cephe duvarları için kullanılıyor. Su iticilik özelliği bulunan Gold ve Gold Plus serisi A1 yanmazlık sınıfında olup, olası bir yangın durumunda alevlerin ilerlemesini engelleyerek yangının zararlarını minimuma indirmede başrol oynuyor. Bununla beraber yüksek ses emicilik özelliği ile dış ortamdan gelebilecek gürültünün yapı içine girmesini engelleyerek, özellikle hastaneler gibi sağlık alanında önemli role sahip binalarda yüksek konfor sunuyor ve bu yönüyle toplum sağlığına da katkı sağlıyor.