Restorasyon işleri, diğer inşaat işlerinden farklı olarak özel bir ilgi, sabır ve beceri gerektirir. Geçmişi günümüze taşırken daima mükemmeli isteriz. Geçmiş miraslarımızın günümüze nazaran daha estetik ve daha çok detay barındıran bir yapıda olmaları sebebiyle bu yapıları restore etmek, aynı zamanda birçok problemi beraberinde getirmektedir özellikle geniş açıklıkların, geniş salon ve galerilerin bulunduğu, çoğunluğu yüksekte yapılması gereken, uzun süreli ve dikkatli işlerde. Restorasyon işleri, diğer inşaat işlerinden farklı olarak özel bir ilgi, sabır ve beceri gerektirir. Geçmişi günümüze taşırken daima mükemmeli isteriz. Geçmiş miraslarımızın günümüze nazaran daha estetik ve daha çok detay barındıran bir yapıda olmaları sebebiyle bu yapıları restore etmek, aynı zamanda birçok problemi beraberinde getirmektedir özellikle geniş açıklıkların, geniş salon ve galerilerin bulunduğu, çoğunluğu yüksekte yapılması gereken, uzun süreli ve dikkatli işlerde. Bu kadar yüksekte çalışmanın gerekli olduğu işler sebebiyle, iskele sistemi de gelişerek günümüzdeki halini almıştır.

Layher Allround iskele sistemi ile yüksekte yapılacak çalışmalarınızı güvenli bir şekilde yapabilir ve en zor bölgelere kolayca erişebilirsiniz. 8 delikli flanşları sayesinde birçok geometriye uygun yüksek çelik kalitesi ile uzun süreli işlerin yapılmasına olanak sağlar. Layher Allround sistemler, aynı anda birden farklı şekilde kullanılabilir. TG60 Kalıp altı iskele sistemi ile as
kılama işlerinizi güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. Yüksek taşıma kapasitesi ve kolay kurulum özellikleri ile TG60 askılama işleriniz için ideal bir ürün. Sonradan yerleştirilebilir mobil tekerlekleri sayesinde söküme gerek kalmadan bir sonraki çalışma alanına rahatlıkla taşınabilir. TG60 kalıp altı sistemler, Layher Allround iskele sistemi ile tamamen uyumludur. Hassas mirasların yer aldığı restorasyon projelerinde, restorasyon alanının etkili bir şekilde kapatılması özellikle dikkat edilmesi gereken önemli bir konudur. Layher Keder çatı koruma sistemleri ile çalışma alanlarınızı hızlı bir şekilde güvence altına alabilirsiniz. Aluminyum alaşımlı yapısı ve modüler sisteme sahip olması sayesinde hızlı kurulur ve kolayca taşınır. Çok geniş açıklıkları kapatmak için oldukça uygundur. Kaliteli çatı brandası ile mükemmel bir koruma sağlar.

Layher olarak geçmişimize verilmesi gereken önemin farkındayız. Restorasyon alanı ile ilgili faaliyetlerle yakından ilgileniyor, kendimizi yenilemek için daima çalışıyoruz. Farklı iş alanlarına yönelik uygun ve güvenilir çözümler üreterek her zaman “Daha fazla güven” ilkesiyle çalışanlarımızı ve tarihi yapıları koruma amacıyla çalışmaktayız.

Londra’daki Savoy Şapeli’nin tadilat çalışmaları sırasında, şapelin planlı kullanımının kesintisiz bir şekilde devam etmesi gerektiğinden şapel yapısına zarar verme riski mutlak bir asgari seviyede tutulmak zorundaydı. Gerektiğinde hızla sökülüp yeniden kurulabilen Layher Allround® iskeleler kullanılarak dört kule oluşturuldu ve böylelikle tüm riskler en aza indirilmeye çalışıldı. Bu kadar eşsiz ve değerli bir yapının ziyarete açık olduğu sırada güvenli bir şekilde restorasyon işlerinin devam etmesi çok önemliydi ve bu önemli görev, Layher ‘in eşsiz ürünleri sayesinde yine başarı ile tamamlandı.

Geçmişi 1400’lere dayanan ve İngiltere’nin kuzey doğusunda bulunan Lindisfarne Kalesi’nin yenilenmesi çalışması sırasında iskele erişimi ve çatı koruma sistemi kullanıldı. Anakaradan yaklaşık üç mil uzaklıktaki bir gelgit geçidinin sonuna oturan yapıda taş işçiliği, pencereler ve çatı kaplamaya yönelik koruma çalışmaları ve muhtelif hasarları durdurmanın yanı sıra binanın uzun vadeli geleceğini güvence altına almak için yapılan çalışmalar da Layher sistemleri ile güvenli bir şekilde tamamlanmıştır.

Geçmişi 11. yüzyıla kadar uzanan Warwick Castle ve 1526 yılına kadar dayanan şu an yaptığımız en büyük Guy’s Tower’ın taş restorasyonu da dahil olmak üzere devam eden bir onarım ve bakım programına tabi tutulmakta. Proje yöneticisinin konu ile ilgili söylemi şu şekildedir: “Böylesine zorlu taş işçiliği gerektiren bir işte kullanılacak iskelelerin önemi oldukça büyüktü. Layher iskele sistemleri, oldukça hızlıca kurulup sökülmesinin yanı sıra çalışma güvenliği açısından da projenin tamamlanmasında bizlere fazlasıyla yardımcı oldu.”

Bu örnekler, restorasyon işlerindeki referanslarımızdan sadece birkaçı. “Daha fazla deneyim” ile “Daha etkileyici” işler yapmaya devam edeceğiz.