2021 yılında yurt içinde ve yurt dışında hangi konulara odaklanacaksınız?

2021 yılında Türkiye’deki rutin işlerimize devam ederken Rusya’da birden fazla projeye dahil olarak ülkedeki varlığımızı perçinlemek istiyoruz. Ayrıca özelikle Avrupa’nın doğusunu daha fazla radarımıza katarak olası iş fırsatlarını daha yakından değerlendirme arzusundayız. 

Enerji projelerine sağladığınız avantaj nedir? Alt yapı projelerinize örnek verir misiniz?

Elektrik üretim santralleri, rafineriler, demir-çelik, çimento fabrikaları gibi ağır sanayi tesisleri ciddi miktarda elektro-mekanik aksam ve ekipman içeren oldukça karmaşık ve devasa yapılardır. İskele, bu tür tesislerin adeta olmazsa olmazıdır. Bu tesislerin inşası ve işletme-bakım sürecinin sorunsuz olarak ilerleyebilmesinin yolu tesisteki her bir ekipman ve tesisata güvenli bir şekilde ulaşabilmek ve o ekipman üzerinde güvenli bir şekilde çalışabilmekten geçer. Bu da iskele ile mümkün olmaktadır. Sunduğumuz hizmet ile müşterilerimizi iskele malzeme stoğu ve iskele kurulum personeli istihdamı yükünden kurtararak sadece kendi ana iş aktivitesine odaklandıkları, daha verimli bir operasyon içinde olmalarını sağlamaktayız.

Yeniköy/Kemerköy Termik Santrali Rehabilitasyon İşlerinde hangi çalışmaları yapıyorsunuz?

Ülkemizde yeni nesil olmayıp daha önceki yıllarda yapılan ve sayısı 15’i bulan kömür yakıtlı termik santrallerimiz mevcuttur. Daha küçük boyutlu santrallerle birlikte bu sayı biraz daha fazladır. Bu santrallerin Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde çevre kriterlerine uyum sağlaması için rehabilitasyona girmesi gerekmektedir. Eskiyen en az 25-30 senelik parçaların komple değişip yenilenmesi söz konusudur. Bu hem havaya verilen emisyonların azaltılması hem de tesisin daha verimli çalışması açısından çok önemlidir. Yeniköy/Kemerköy Termik Santrali’nde 2019 yılında bu rehabilitasyon çalışmaları başlamıştır. Bir ünitenin durdurularak aylar boyunca gerekli elektro-mekanik parça ve ekipmanları değiştirilip tekrar devreye alınarak diğer üniteye geçilmesi şeklinde bir süreç işlemektedir. Anatek firmamız da bu projenin iskele yüklenicisi olarak, tüm iskele ihtiyacını hem malzeme temin hem de kendi personelimizle kurulum hizmeti vererek sürdürmekteyiz.