Ukrayna Sanal Heyet Organizasyonu, 16 Kasım 2020 tarihinde Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Odesa Ticaret Ateşesi Dicle Temizsoy, Kiev Ticaret Müşaviri Ahmet Numan Özyurt, İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, İSİB Yönetim Kurulu Üyesi Levent Aydın ile heyet katılımcısı firmaların temsilcilerinin katılacağı bir bilgilendirme toplantısı ile başlayacak. 17-18 ve 19 Kasım 2020 tarihlerinde ikili iş görüşmelerinin gerçekleştirileceği toplantılar 40'ar dakika olarak planlanıyor. Zoom programı üzerinden yapılacak görüşmelerde her bir firmaların minimum 8 ilâ 10 iş görüşmesi gerçekleştirmesi hedefleniyor.

"TÜRKİYE İÇİN CİDDİ PAZAR"

Kazakistan ve Katar sanal heyet organizasyonllarının, ihracata pandemi döneminde ticarete katkı sağladığını belirten İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, Kazakistan ve Katar’a yaptıkları sanal heyet organizasyonlarında ticari ve idari anlamında ciddi dönüşler aldıklarını belirtti. Toplam 376 iş görüşmesi gerçekleştirdiklerini ve üye firmalarının ihracata dönüşecek birçok bağlantı sağladığını iafde eden Şanal, bu ay ise Ukrayna’ya konuk olacaklarını açıkladı. Her sene yaklaşık 1,5 milyar dolar iklimlendirme sektörü ithalatını gerçekleştiren Ukrayna'nın, Türkiye için çok ciddi bir pazar olduğunu ifade eren Şanali ithalatının büyük bir kısmının enerji kaynaklarına yapmasına rağmen Ukrayna’nın Türkiye’den ithalatı yıldan yıla artış gösterdiğini kaydetti. 

İki ülke arasında son dönemde artan ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerin, iklimlendirme sektöründe de katlanarak büyüdüğünün altını çizen Şanal. ikili iş görüşmelerine katılımın maksimum düzeyde olması için Türk firmalarının talep ettiği sektörlerden bütün firmaları davet ettiklerini,. görüşmelerin ihracata dönmesinin sağlanması için toplantılar ardından da firmalara desteğe devam edeceklerini söyledi.