1986 yılında İstanbul’da kurulan Artes Havuzculuk ve Arıtma Tes. San. Tic. Ltd. Şti. sektörün önde gelen isimleri arasında yer alıyor. Kurulduğu yıldan bu yana, yüzme havuzlarının insan sağlığı üzerindeki etkisinin bilicinde olarak, ulusal ve uluslararası standartlarından taviz vermeden çalışmalarını sürdüren firma, ürün ve hizmet kalitesiyle öne çıkıyor. Yüzme havuzları kapsamında filtrasyon, dezenfeksiyon, elektrik tesisatı, ince işler yapımı [Sıva izolasyon, kaplama işlerinin yapılması] gerçekleştiren firma, tanımlanan işleri şartname ve projesine uygun olarak malzeme ve ekipmanlarını sağlayarak çalışır vaziyette teslim ediyor. 

Bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında birçok prestijli projeye çözüm sunan Artes Havuzculuk ve Arıtma’nın tercih edildiği projelerden biri de Rönesans Maltepe Piazza. AVM, ofis binaları ve konut binalarından oluşan karma bir yapı olan projenin açık yüzme havuzu, çocuk havuzu, şelale havuzu, kuru havuz ve yansıma havuzlarına çözüm sundu. Artes Havuzculuk ve Arıtma bu havuzların betonarme işleri hariç tüm işleri (Filtrasyon, dezenfeksiyon, elektrik tesisatı) ile projelerini gerçekleştirdi. Türkiye’de ve yurt dışında yaptığı tüm işlerin ulusal ve uluslararası standartlara uygun yapılması ve şartnamelerin bu doğrultuda hazırlanması konusunda ısrarcı olan marka, yaptığı tüm proje ve uygulamalarda toplum sağlığını ön planda tutuyor. 

Artes Havuzculuk ve Arıtma yüzme havuzlarının kullanım amaçlarına göre farklılık göstermesini dikkate alarak su sporları spor komplekslerinde bulunan FINA normlarına uygun spor amaçlı havuzlar; 25.00 mtx 50.00 mt,16.00 x 25.00 mt. değişik boyutlarda eğitim havuzları, otellerde bulunan açık kapalı yüzme havuzları, masaj havuzları çocuk havuzları, SPA merkezlerinde bulunan masaj havuzları, otellerin büyüklüğüne bağlı olarak aquaparklar, tembel nehir, çılgın nehir, dalga havuzları, yansıma havuzlarının yanı sıra aquapark tesisleri, projelendirilmesi ve havuzları, aqupark ekipmanlarının sağlanması ve de  hastanelerde bulunan terapi havuzları, termal havuzlar ve termal havuzlarda bulunan ekipmanların standartlara uygun olarak hizmetini veriyor.

Spor kulüpleri ve futbol federasyonunun uluslararası spor kulüplerinin kamp yaptığı merkezlerin, sporcu sağlığı için ihtiyaç duyduğu özel havuzlar, masaj ve terapi havuzları, İce laboratuvarı hizmeti de veren firmanın çözüm sunduğu diğer bir alan ise süs havuzları. Kent meydanlarında bulunan görsel amaçlı yapılan süs havuzlarının yapımını gerçekleştiren Artes Havuzculuk ve Arıtma Tes. San. Tic. Ltd. Şti. kuru havuzlar, müzik ritmine ve bağlı olarak çalışan dans eden, renk animasyonu olan havuzlar, şelaleler ve su atraksiyonlu süs havuzları yapımı da gerçekleştiriyor. Ayrıca firma standartlara ve mühendislik kurallarına uygun proje ve iş yapmak isteyen yetkililere hiçbir şey talep etmeden bilgi paylaşımında bulunuyor.