Portisan İskele Kalıp tecrübesi ile öne çıkan markalar arasında yer alıyor. Bugüne kadar birçok önemli işe imza atan marka yalnızca yurt içinde değil yurt dışında da projelere değer katıyor. Portisan İskele Kalıp’ın tercih edildiği bu projelerden biri de Rönesans İnşaat’ın Rusya’daki Lakhta Center projesi. 
Uzun yıllardan beri çözüm ortağı oldukları Rönesans İnşaat’ın yurt içi ve yurt dışında birçok şantiyesinde ürünlerinin boy gösterdiğinin altını çizen Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Erdem, “Taşıyıcı kalıp altı iskele sistemleri, kolon ve perde kalıpları, cephe iskelesi, mobil iskele ve güvenlik sistemlerimizden birçok defa şantiyelerde kullanılmak üzere çözüm olarak sunulmuştur. Yaptıkları işlerin birçok endüstriyel tesis, devlet binaları ve kompleksler olduğunu düşünürsek firmamızı tercih etmelerinin üzerimizdeki sorumluluğu ne denli artırdığının bilincindeyiz. Rusya St. Petersburg’da Gazprom merkez binası için inşa edilen Lakhta Center’da, başta flanşlı iskele sistemlerimiz olmak üzere diğer güvenlikli sistemlerimizde bu projede kullanılmıştır.” dedi. 

YÜKSEK TEKNOLOJİ İLE ÜRETİM

Portisan İskele Kalıp olarak, 1977 yılında Burdur’un Bucak İlçesinde iskele ve kalıp imalatına başladıklarını aktaran Erdem, ürünlerinin bugüne kadar birçok bina, köprü, gemi inşa, uçak hangarı, kule, tünel, tribün, iş merkezi, spor salonları, endüstriyel yapılar, su yapıları ve her türlü mimari kompleks inşaatlarında yaygın şekilde kullanıldığının altını çiziyor. Ürünlerini mühendislik birikimleri ve deneyimleri, yenilikçi bir anlayışla birleştirerek ürün yelpazelerini düzenli olarak geliştirdiklerine değinen Erdem, sözlerini şu şekilde sürdürüyor:

“İleri düzey üretim teknolojileri kullanarak üretim yapıyoruz. Tam kapasite ile aylık 2000 ton iskele ve kalıp üretim yapabiliyor ve sevkiyatını gerçekleştirebiliyoruz. Tecrübeli mühendis kadromuz, projelendirme ofisimiz ve satış ekiplerimizle yurt içinde ve yurt dışında teknik destek sağlayarak müşterilerimizin memnuniyeti için çalışmaktayız.  Kalitemizden taviz vermeden inşaat sektöründe güçlü bir şekilde yer edindiğimizi belirtmek isterim.”

Portiround Flanşlı ve Cuplock iskele sistemlerinin; cephe, platform ve kalıp altı iskelesi olarak her alanda kullanım kolaylığına sahip olduğunun altını çizen Erdem, sistemlerin kolay montajı ve sağladığı yüksek rijitlik, güvenli ve optimal çalışma sahalarının oluşmasına kolaylık sağladığını aktarıyor. Erdem, konuşmasında şu ifadelere yer veriyor:

“Portiscaff H tipi cephe iskelelerimiz ise tam güvenlikli olup, cephelerde hem ekonomik hem kolay kurulum imkanı sağlamaktadır. H tipi Kalıp Altı, Kovanlı ve Düşer Kafalı iskele sistemlerimiz de ise inşaat döşemelerinde, yüksek hacimlerde döşeme kalıbının kolayca kurulup beton dökülebilmesini sağlamaktadır. Portiwood Endüstriyel H20-Kuşak bağlantılı sistemlerimiz, kolon ve perdelerde en yaygın kullanılan ürünlerimiz arasındadır. Sahada montaj edilebilmesi sayesinde taşınmada ve kurulumda büyük kolaylıklar sağlar. İstenilen ölçüye göre ayarlanabilir. Dairesel perdelerde, tırmanır kalıp sistemlerinde ve tek taraflı kalıp sistemlerinde de kullanımı mevcuttur. Modüler sistemlerimizden Goldpan (Ağır Tip) ve Polex (Hafif Tip) ve sac yüzeyli kalıp sistemlerimizin her türlü ölçüye göre üretimini gerçekleştiriyoruz. Gerek kolonlarda gerekse perde duvarlarda, hızlı ve pratik monte-demonte işlemi ile şantiyede müşterilerimizin kolaylığına sunuyoruz. Şantiyelerin gereksinimleri olan Portiprop teleskobik taşıyıcı sistemler, güvenlik ağı sistemleri, malzeme taşıma platformları ve güvenlik bariyerlerini de müşterilerimizin kullanımına sunuyoruz. Malzeme tedariği öncesinde sahada gerekli olan en doğru ve uygun çözümü verecek sistemimizi, deneyimli mühendis arkadaşlarımızın görüşleri doğrultusunda müşterilerimize iletiyoruz.”