Rönesans İnşaat, yaklaşık 103 yıldır yayın hayatını sürdüren uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR)’un yayınladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi 2020” listesinde 2019’a göre 10 basamak birden çıkarak 23’üncü sıraya yükseldi.

Müteahhitlik firmalarının ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri yıllık gelirlerin baz alındığı listede tırmanışına devam eden firma, aynı zamanda, Avrupa’nın en büyük 9’uncu müteahhitlik şirketi olarak da sıralamadaki yerini korudu.

GELİRLERİNİN %70’İ ULUSLARARASI PROJELERDEN

Türk firmaları arasındaki liderliğini de muhafaza eden firma, yurt dışında gerçekleştirdiği projelerle, sektörünün küresel liginde hızlı yükselişine devam etti.

Rönesans İnşaat, gelirlerinin yüzde 70’ini uluslararası projelerden elde ederken, global arenada büyümeye ve Türkiye’ye döviz girdisi sağlamayı sürdürüyor.

FAALİYETLERİNDEN 5,4 MİLYAR DOLAR CİRO ELDE ETTİ

Dünyanın 28 farklı ülkesinde faaliyet gösteren ve Türkiye’nin uluslararası arenada en hızlı büyüyen şirketlerinden olan firmanın 2019 yıl sonu konsolide cirosu ise, 5,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.