Sistem Çatı’nın başarı hikayesini öğrenebilir miyiz? 

Sektörde uzun yıllar edindiğim tecrübe neticesinde firmamızı, 2001 yılında İstanbul’da kurdum. Sistem Çatı olarak metal çatı ve cephe tasarımı ve uygulaması ile inşaat sektörüne hizmet veriyoruz. Ürün portföyümüz içerisinde titanyum, çinko, bakır, alüminyum, (BGS) boyalı galvaniz sac çatı ve cephe kaplama malzemesi yer alıyor. Villa, apartman gibi konut yapılarının yanı sıra hastane, okul gibi farklı tipolojideki yapıların cephe ve çatılarında bu uygulamaları gerçekleştiriyoruz. 
 

Yeni inşaat projeleri kadar çatı ve cephede onarım işleri de özellikle yaz aylarında artıyor. Renovasyon projelerinde neye dikkat edilmeli?

Yapılar zamanla değişen hayat şartları, gelişen teknoloji ve koşulların daha sert olması gibi nedenlerle bir süre sonra özgün işlevlerini yitirirler. Bu durumlara maruz kalan yapılarda özellikle değişim ve yenilenme isteyen çok şey barınır. Ancak renovasyon yapılırken de tarihi dokunun korunması ön planda olmalıdır. Geçmişten günümüze kadar her koşula dayanmış olan bir tarihi yapı ya da mekânın eski estetik görünümü ve tarihsel görünümünün yitirilmesi doğru bir durum değildir.

Çözüm sunduğunuz projelere örnek verir misiniz?  

İ.T.Ü Taşkışla Mimarlık Fakültesi, İ.T.Ü Maçka İşletme Fakültesi, Betül Tekerekoğlu Mimarlık, Hayat Holding, Alataş Mimarlık, Eti, Ankas Mühendislik, Kuzu Grup gibi markaların tümünde villa projelerine çözüm sunduk.

Ülkemizdeki yapılarda ne yazık ki yangın kazaları sıklıkla yaşanıyor. Bu kazaların önüne geçebilmek için cephe kaplama malzemelerinde neye dikkat edilmesi gerekiliyor?

UV dayanımlı yani güneş ışınlarına karşı dayanıklı ürünler tercih edilmeli. Ayrıca montajlama esnasında profesyonel ekipler ile çalışılması gerekmekte. Doğru ürünü doğru uygulama ile yangın kazalarının azalması mümkündür.