Pompa sektörünün lider markası Masdaf, renovasyon projelerinde sunduğu ücretsiz keşif hizmeti ( pompalarda enerji verimliliği ölçümü ) ve verimli pompa teknolojileri ile binalar ve endüstriler için değer yaratmaya devam ediyor. Pompa teknolojilerinde enerji verimliliği için gerekli olan yatırımı somut ve görülebilir bir şekilde sunan Masdaf, renovasyon projeleri kapsamında sunduğu ücretsiz keşif hizmeti ile işletmelerde ki yüksek enerji tüketiminin önüne geçmeyi hedefliyor. 

Bir pompanın satın alma maliyetinin ömür boyu yaşam maliyetinin %4’ nü, bakım maliyetlerinin %6’sını, enerji maliyetlerinin ise %90’nı oluşturduğunu belirten Masdaf Satış Müdürü Cem Hanedanoğlu, Masdaf olarak renovasyon projeleri kapsamında sundukları hizmet ile amaçlarının doğru pompa seçimi ve yüksek verimli sistem dizaynıyla işletmelerdeki enerji verimliliğini artırmak olduğunu söyledi.

“Pompanın “ömür boyu yaşam maliyeti” analizlerini rapor olarak sunuyoruz”

Pompaların zamanla aşınacağını, debileri ile basma yüksekliklerinin azalacağını ve bu nedenle pompa veriminin düşeceğini ve enerji sarfiyatının artacağını belirten Hanedanoğlu sözlerine şöyle devam etti: ”Renovasyon projelerinde sunduğumuz ücretsiz keşif hizmeti kapsamında mevcuttaki pompaların enerji verimliliğini ölçüyoruz. Aynı zamanda müşterilerimize pompanın 
“ömür boyu yaşam maliyeti” analizlerini rapor olarak sunuyoruz. Projeye özel yüksek verimli pompa seçimi ile endüstrilerin işletme giderlerinden %30 - %40, bakım giderlerinden ise %50- %70 tasarruf etmelerini sağlıyoruz. Ayrıca yatırımın 5 yıl kadar kısa sürede kendini amorti etmesini ve işletmenin kâra geçmesini hedefliyoruz.”dedi. 

Lüleburgaz Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi

Renovasyon kapsamında sundukları hizmeti “Lüleburgaz Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi” örneği ile açıklayan Hanedanoğlu, proje kapsamında sundukları ürün ve hizmetler ile işletmenin kazanımları hakkında detaylı bilgi verdi. Hanedanoğlu: “Lüleburgaz Belediyesi’nın sınırları dahilindeki atık suların deşarj edilmesi, Ergene Nehri’ndeki kirlilik yükünün azaltılması amacıyla inşa edilen ve 2013 yılında işletmeye alınan“Lüleburgaz Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi”nin işletmesi, arıtma tesisinin “çamur susuzlaştırma binası”ndaki dekantör besleme pompalarının bakımı için Masdaf ile iletişime geçti. 

Raporlama

Satış Sonrası Servis ekibimiz, tesiste bulunan mono pompaların oldukça yıpranmış olduğunu ve çıkan yedek parça (stator ve rotor gibi ) fiyatının yeni bir pompa fiyatının yaklaşık iki katı olacağını tesis yönetimine bildirdi. 

Sonuç

Renovasyon durumunda tesisin sağlayacağı tasarrufları içeren raporumuz, tesis yönetimi tarafından memnuniyetle karşılandı ve renovasyon kararı alındı. Atık Su Arıtma Tesisine, çalışma prensibi mevcuttaki mono pompalardan farklı olan kendinden emişli UKM serisi pompaları önerdik. İlk etapta bir adet alım yapıldı. 1 aylık kullanım sonunda Masdaf’ın 5.5 kW olan UKM serisi pompalarının, mevcutta bulunan her biri 11 kW olan mono pompalardan %50 daha verimli olduğu görüldü. İşletme, 1 ay sonunda yarı kapasite ile %50 daha tasarruflu olan UKM serisi pompalardan 2 adet daha sipariş verdi. Masdaf olarak arıtma tesislerinde yaygın olarak kullanılan “mono pompa”lara alternatif olarak sunduğumuz “UKM pompa”lar ile tesisin, işletme maliyetinden %50, ilk yatırım maliyetinden ise %30 tasarruf 
etmesini sağlayan bir çözüm sunduk. Ayrıca arıtma tesisinin ihtiyacına uygun olarak seçilecek yeni pompalar ile sistemin bakım giderlerinden de %60’a yakın bir avantaj sağladık.”dedi.