TK Elevator S200 merdiven asansörü, sıradışı tasarım kalitesiyle prestijli Red Dot Ürün Tasarımı 2021 Ödülü’nün sahibi oldu. TK Home Solutions tarafından düşünülen ve dünyaca ünlü Pearson Lloyd tasarım stüdyosu tarafından tasarlanan S200, TK Elevator’ın Hollanda’daki en son teknolojilere sahip fabrikası tarafından yönetilen beş yıllık bir sürecin sonucunda doğdu. Kullanıcılarına benzersiz bir mobilite çözümü sağlayan asansör, en son ergonomik tasarım ve teknolojiyi içeriyor.

S200, koltuk ve ayak dayama yerinin merdivene en kısa mesafeyi sağlayacak şekilde birlikte döndüğü, patentli gelişmiş dönme ve seviyelendirme teknolojisi olarak bilinen gelişmiş Advanced Swivel and Leveling Technology (ASL) ile rakipsiz ergonomi sunuyor. Diğer bir tasarım özelliği de koltuk ve ayak dayama yerinin otomatik olarak katlanmasıdır. Merdiven asansörü, sadece bir düğmeye basarak merdiven üzerinde minimum yer kaplayarak saklanabiliyor. Uygun bir yüksekliğe yerleştirilen asansör hareket halindeyken koltuk ve ayak dayama yeri aynı hizada kalarak sırt ve dizlerin bükülmesini önlemenin yanı sıra, kullanıcıya maksimum konfor sağlıyor.

"TASARIM VE KONFOR SUNUYORUZ"

TK Elevator CEO’su Artuğ Özeren, “TK Elevator’ın S200 asansör merdiveniyle Red Dot Ürün Tasarımı Ödülü 2021’e layık görülmesi, bizim için oldukça gurur verici bir gelişme. S200 ile kullanıcılarımız için benzeri görülmemiş boyutta yenilik, tasarım ve konfor sunuyoruz. Her yaşam alanına uyumu sağlayan özelleştirilmiş seçenekler sunuyoruz. Ergonomik konseptimiz, kullanıcı için maksimum güvenlik ve konforu garanti ediyor. Mühendislik ve tasarımla ilgili çalışmalarımızın verdiği sonuçlardan; özellikle yaşlı ve engellilerin hayatını kolaylaştırdığını bilmekten son derece mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu. 

Konik kol dayanakları, kullanıcıların otururken veya ayakta dururken hem güvenli bir tutuş hem de ekstra destek sağlar ve merdiven asansöründen tekerlekli sandalyeye kolay geçiş sağlamak için kol dayanakları açılabilir. Ayrıca kol dayanağı üzerinde bulunan entegre çağrı cihazı özelliği sayesinde kullanıcı; arkadaşları, ailesi ve tıbbi danışmanlar arasından üç kişiyi arayarak gerektiğinde yardım isteyebilir. 

“Red Dot Ürün Tasarımı 2021 Ödülü’nü kazanmış olmaktan dolayı S200 merdiven asansörü proje ekibinin tamamı büyük bir onur duyuyor. 3. nesil ürünlerin oranı arttıkça, tasarım birçok önemli üründe bu zorluğu aşmaya hazır olmak zorunda kalacak. Red Dot'un bu merdiven asansörü tasarımındaki kaliteyi ve yenilikçi yaklaşımı takdir etmiş olması harika.” diye ekliyor Pearson Lloyd'un Kurucu Ortağı Luke Pearson. "Ürün Tasarımı", "Markalar ve İletişim Tasarımı" ve "Tasarım Konsepti" kategorilerinden oluşan Red Dot Ödül Töreni, dünyanın en büyük uluslararası tasarım yarışmalarından biridir. Jüri, 70'den fazla ülkeden 18.000'den fazla başvuru arasından kazananları belirledi