Evrenin var olduğu günden bu yana gündelik hayatın her alanında maruz kaldığımız radyasyon, ileri düzeylerle temas edildiğinde ciddi tahribatlara yol açan bir enerji kaynağı olarak biliniyor. Endüstriyel toplumların ilerlemesiyle çevremizi saran X-ray ışınları çoğalıyor ve radyasyondan korunma yollarının geliştirilmesi sağlığımız açısından büyük önem taşıyor. Alçı bazlı yapı malzemelerinde dünya lideri Knauf, kurşun kullanımına gerek kalmadan X-ray ışını yayan tüm mekanlarda radyasyon koruması sağlayan yüksek performanslı Safeboard® ile 4 mm eş değer kurşun kalınlığına kadar radyasyon koruması elde edilebiliyor. Safeboard®, Knauf’un insan sağlığını tehdit eden unsurlara karşı geliştirdiği en iyi güvenlik çözümlerinden biri olarak öne çıkıyor.
En geniş performans çözümleri yelpazesine sahip olan Knauf, yangın dayanımı, ses yalıtımı, mekansal akustik, ısı yalıtımı, sismik tasarım, yüzey kalitesi ve cephe sonlama çözümlerinin yanı sıra güvenlik çözümlerinde de üstün performans sunuyor. Knauf AR-GE mühendisleri tarafından geliştirilen, radyoaktif madde yayan tüm mekanlarda radyasyon kalkanı sağlayan yüksek performanslı kurşunsuz Alçıpan® Safeboard® ile 4 mm eş değer kurşun kalınlığına kadar radyasyon koruması elde edilebiliyor.

UYGULAMADA HIZ SAĞLIYOR

Knauf, yapılardaki performans ihtiyaçlarına yönelik sistemler ve çözümler sunmaya devam ediyor. Radyoaktif maddelerin yayılımının yoğun olduğu her yerde olduğu gibi sağlık kuruluşlarının röntgen odaları için de son derece elverişli olan Safeboard®,  kullanılacak cihazın ya da cihazların tüp voltaj değerlerine göre radyasyon koruması sağlayabiliyor. Safeboard®,  mamografi üniteleri gibi düşük radyasyonlu (35 kV) mekanlarda tek kat olarak da uygulanabiliyor. Yangına tepki sınıfı A2-s1,d0 olması sayesinde yangının yayılmasını da önleyen Safeboard®, yüksek yoğunluğu sayesinde, sisteme bağlı olarak standart plakalara göre 6-10 dB daha fazla ses yalıtımı da sağlıyor. Diğer Alçıpan® çeşitleri ile aynı kolaylıkta monte edilebilen Safeboard®, özel olarak geliştirilmiş Safeboard® derz dolgusu ile birlikte uygulanıyor.  Knauf Safeboard®, EN 520'ye göre DF tipinde ve DIN 18180'e göre GKF tipinde radyasyondan korunma ek özelliğine sahip, uygulamada büyük hız sağlayan bir Alçıpan® çeşidi olarak biliniyor. Haber merkezleri gibi yüksek teknolojik cihazların bulunduğu alanlardaki radyasyon problemini de çözen Knauf Safeboard®, Kanal 7’nin İstanbul Eyüp’te bulunan binasının tüm haber stüdyolarında hali hazırda kullanılıyor.