Enerjiden sağlığa, inşaattan altyapı ve gayrimenkul geliştirme projelerine kadar Türkiye’nin kalkınmasında önemli roller üstlenen Türkerler Holding'in  Genel Koordinatörü Prof. Dr. Atilla Sezgin, gündemleri hakkında şunları söylüyor: "Enerji sektöründeki yatırımlarıyla ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Türkerler Enerji bünyesinde yer alan jeotermal enerji, rüzgâr enerjisi ve hidroelektrik enerji projelerimiz tamamlandığında yıllık üretim hacmimizi 1.8 milyon MWh’ye çıkaracağız. 330 milyon dolarlık yatırım ile kurmuş olduğumuz 78 MW’lık kurulu gücü bulunan jeotermal enerji projelerimiz ile yılda 663 milyon KWh’lık üretim gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra bu alandaki yatırımlarımızı 1 milyar dolara çıkartarak 300 MW’lık kapasiteyi de üretime katmayı hedefliyoruz. Türkerler Enerji olarak 25 adet toplam 730 MW’lık Rüzgâr Enerjisi ve 6 adet toplam 278 MW’lık Hidrolektrik Enerji yatırımımız bulunuyor. Elektrik dağıtım alanında da faaliyet gösteriyoruz. Bu alanda Vangölü Elektrik Dağıtım şirketimiz ile Bitlis, Hakkari, Muş ve Van illerini kapsayan, 670 bin abonesi bulunan 871 milyon kWh’lık bir enerjiye sahibiz.

Türkerler Holding olarak ülkemizin gelecek hedeflerine yönelik hizmet ağımızı da genişletiyoruz. Bu kapsamda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 1000 MW YEKA ihalesini kazanan Siemens-Türkerler-Kalyon konsorsiyumda yer alıyoruz. Türkerler Holding, Türkiye’de ilk kez yerli türbin üretimi yapacak olmanın heyecanı içerisindeyiz. YEKA ile 1 milyar doların üzerinde rüzgâr tesisi yatırımı yapacağız. Bu sayede de her yıl asgari 3 milyar KWH elektrik enerjisi üreterek, yaklaşık 1.1 milyon evin yıllık elektrik ihtiyacını rüzgardan karşılamış olacağız.

Türkerler Holding olarak 1993 yılında kurmuş olduğumuz Türkerler İnşaat ise Türkiye’nin en büyük gayrimenkul grupları arasında yer alıyor. Son 20 yılda ulaştığımız inşaat hacmi 5 milyon metrekare. Halen devam eden projelerimizin toplam yatırım bedeli ise 4 milyar dolara ulaşmış durumda. İzmir, Kocaeli ve Ankara Etlik’te toplam 3 milyar dolarlık yatırım ile şehir hastaneleri inşa ediyoruz. Gayrimenkul alanında ise Mahall Ankara, Çiftçi Towers ve Mahall Bomonti İzmir projelerimiz bulunuyor. İzmir’de yapımı devam eden Mahall Bomonti İzmir projemizin heyecanını yaşıyoruz."