Konut tercihinde projenin lokasyonunun ve güvenliğinin dikkate alınması gerekilen iki önemli kriter olduğunu dile getiren Bumerang Kartal Satış ve Pazarlama Yönetmeni Nur Eğilmez ile bir araya gelerek projelerinin öne çıkan özelliklerini konuştuk. Bumerang Kartal’da yer alan sosyal donatılara dikkat çeken Eğilmez, konforun ve güvenliğin sağlandığı eksiksiz bir proje olduğunu vurguluyor. 

Yatırım değeri, proje özellikleri gibi ayrıntılardan başlamak isteriz. Neler söylersiniz?

Projemiz rezidans konseptinde. Seyir terasımızla birlikte 41 katlı, 10 bin metrekare üzerine konumlandırılmış, hem home-office hem de konuttan oluşuyor. Altında da 14 tane cadde mağazamız var. Yüzme havuzları, sauna, fitness, çamaşırhane, Türk hamamı, restoran, kafe, araç yıkaması, tenis kortları, çocuk oyun alanları ile sosyal donatı olarak eksiksiz bir proje. 

Projenizin lokasyonu için neler söylersiniz?

Yatırım değeri yüksek; çünkü konum olarak E-5’in üzerindeyiz. Kartal Adliyesi’nin tam karşısındayız. E-5’e giriş-çıkışımız, alternatifli yol güzergahımız var. Metroya 1 dakika yürüme mesafesindeyiz. Minibüs yoluna 3 dakika, sahile 5 dakika, Sabiha Gökçen’e 15 dakika yürüme mesafesindeyiz. Projemiz lokasyon olarak oldukça merkezi bir yerde. Tam adliyenin karışında olduğumuz için projemize hukuk büroları, hakimler, avukatlar oldukça ilgi gösteriyorlar. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi de karşımızda olduğu için doktorların da projeye ilgisi fazla.  Aktif yaşantının içinde olan kişiler için burası çok merkezi. Projemiz çevreye artı bir değer de katıyor. Bumerang Kartal cephesiyle, tasarımıyla çok farklı. Bumerang şeklinde bir tasarıma sahibiz. Bütün bağımsız bölümlerimiz enerjik. Mutfağımız dahi açık alana bakıyor. Birbirine bakan tek yerler kat önleri ve asansör boşlukları. Proje içerisinde 8  asansörümüz var. Bunlar 3 metre bölü saniyede hareket eden, hızlı asansörler. Otel konsepti gibi geniş lobilerimiz var. Güvenlik bizim için son derece önemli. Gelen misafirler kart okuma yöntemiyle asansörde sadece o kata çıkabilecekler. Bir başka kata çıkmaları imkansız. 1+1’ler hariç bütün bağımsız bölümlerin çift araçlı kapalı otoparkta yerleri hazırlanmış durumda. Açık alanda da misafir otoparklarımız var. Aynı zamanda açık alanda tenis kortlarımız ve çocuk oyun alanlarımız da var. Altındaki büyük mağazaların en küçüğü 1000 metrekare. Restoran, kafe, banka, yeme içme kısmına ait market gibi donanımlara sahipler. Mağazalarımız triplex, geniş depolara sahipler, zeminde ön kullanımıyla birlikte mağaza katları var, üstündeyse ofis katı ve 500’er metrekarelik terasları bulunuyor.

Bina otomasyonu, akıllı binalar son zamanlarda popülaritesini artırdı.  Sizin projeniz de bu konuda önemli donanımlara sahip. Bu konuyu biraz daha ayrıntılandırabilir misiniz? 
Akıllı bina sistemi güvenlik açısından oldukça önemli. Gelen misafirlere asansöre binerken verilen kartla, sadece belirtilen kata çıkılabiliyor. Araçlara OGS veriliyor, giriş çıkışlarını rahatlıkla yapabiliyorlar. Elbette bir güvenlik sistemi de olacak zaten. Merkezi sistem ısınma ve havalandırma var. Her bölümü ayrı ayrı havalandırıp ısıtma özelliği de sunuyoruz. Pay ölçerle harcadığınız kadar ödeme sistemi de mevcut. 

Hangi müşteri portföyüne hitap ediyorsunuz?

Şu ana dek konumumuz sebebiyle çoğunlukla hukukçular ve doktorlar talep gösteriyor. Bunların yanı sıra aktif yaşantının içinde yer alanlar için de burası gayet uygun. Çevremizde çok iyi okullar, alışveriş merkezleri var. Çok fazla ulaşım olanağı mevcut. 

Projenin sahip olduğu peyzaj özellikleri nelerdir? 

Esasında bina 4 bin metrekare üzerine konumlandırılmış, kalan 6 bin metrekare peyzaja ayrılmış. Burada da tenis kortlarımız, çocuk oyun alanlarımız, açık otoparkımız var. 

Projede kullanılan yapı malzemelerini tercih ederken kriteriniz ne oldu? 

Malzemelerimizin tümünü 1. sınıf kaliteye sahip ürünlerden seçiyoruz. Cepheden başlarsak; projenin cephesi bumerang şeklinde. Alüminyum kompozit paneller kullanıyoruz. Pahalı bir cephemiz var. Prekast bir cephe. Projenin ince işlerinde de birinci sınıf malzemeler seçildi. Seramiklerimiz, parkemiz hep birinci sınıf. Projenin tamamlanması ardından bizler yönetimde 5 sene kalacağız. Satış sonrasında da hizmetimiz devam edeceği için malzemelerin kalitesi ve dayanımı çok önem taşıyor. Kalitenin yanında çevreye duyarlı malzemeler seçmeye de özen gösterdik.

Satışlara da değinmek isteriz.

Projemiz çok güzel, ses getiren ve ilgi çeken bir proje. Ancak içinde bulunduğumuz özel koşullardan dolayı bir durağanlıktan, sınavdan geçtik bir nevi. 2017 ekonomik anlamda sıkıntılı bir dönemdi. İnşaat alanında İstanbul’da bir arz fazlası var. Gayrimenkul hiçbir zaman dibe çökmez. Özellikle bizim insanımız için yatırımda her zaman birinci sırada yer alır. Arz fazlası eriyecektir. İnşaat sektörü 90 kaleme lokomotiflik yapan dev bir sektör. Piyasada kimsenin fiyat düşürdüğüne de inanmıyorum. Her malzememizin euroyla, dolarla alındığı şu dönemde fiyat düşürmek mümkün değil. 

Yabancı yatırımcılara satış yapıyor musunuz?

Evet, ama yabancıların eskisi kadar ilgisi yok. Bir önceki projemizde Ofisim İstanbul iş merkeziydi. Orada komple bir bloğu Arap yatırımcılara satmıştık. Ülkemizdeki  dalgalanmalar onları da etkiliyor. Bu nedenle yabancıların şu an da belli bir ilgisi olsa da çok fazla alım yapmıyorlar.

Yıllar içinde yaşam alışkanlıkları da değişiyor. Bu değişim doğal olarak yaşam ve iş alanlarına da yansıyor. Sürekli yeni çözümlerle, farklı uygulamalarla karşılaşmak mümkün. Müşteri talepleri nasıl şekilleniyor şu sıralar?

Ben uzun zamandır sektörde olduğum için bu değişimi an be an gözlemledim. Genelde bizim Türk aile yapımız, 3+1 daire alıp, “Sakin bir yer olsun, çocuğumun okuluna, hastaneye, işime yakın olsun” ya da “Bir kapıcım olsun sabah ekmeğimle gazetemi bıraksın, yeter” denilirdi. Ama artık talepler değişti. Ailelerde genelde çiftlerin ikisi de çalışıyor. Çocuk da okula gidince sabahtan itibaren bir koşuşturmaca başlıyor evin içerisinde. Bu nedenle öncelikle lokasyonun çok merkezi olması gerekiyor. İkincisi güvenlik. İstanbul’da güvenlik çok önemli. Tam bir güvenlik, rezidanslarda ya da sitelerde sağlanabiliyor. Sonra ben bir kadın olarak sporumu da yapmak, aracımı da yıkatmak, arkadaşlarım geldiğinde kendi binamda bir yerde ağırlamak, havuzda yüzmek ve otopark sorunum olmamasını istiyorum. Tüm bunları da ancak bu projelerde sağlayabiliyorsunuz. Konfor, güvenlik projelerde çok önemli… 

Projeye yönelik hedefleriniz nelerdir?

Bizim bitim tarihimiz Aralık 2019. O tarihe kadar projemizi hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Biz bu bölgeyi çok sevdik. Yine bu bölgede kentsel dönüşüm adı altında yer alacağız. Şu an halihazırda yeni proje için yer bakıyoruz zaten.