Ülkemizde özellikle büyük şehirlerde rezidans, site gibiçok fazla sayıda dairenin yer aldığı yaşam alanlarının sayısı son yıllarda artış gösterdi. Bu konutlarda yaşayanların konfor, güvenlik ve yönetim açısından profesyonel bir şekilde yönetilmesi önemli. Profesyonelce yönetilmeyen bu sitelerde sonrasında yargıya dahi taşınan  birtakım sorunların yaşanmakta. Bu durumun sitelerde yaşam kalitesinin düşmesine sebep olduğunu belirten Timtaş Yönetim A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay, konut projelerinde profesyonel yönetim şirketlerine daha fazla ihtiyaç duyulacağını ifade etti. 

Bazı Sitelerin Nüfusu da Bütçesi de Belediyelerden Daha Fazla! 

Günümüzde birçok sitenin belediyelerden hem nüfus hem de bütçe olarak daha büyük bir hale geldiğini söyleyen Akay, sitelerdeki toplumsal yaşamın ve düzenin sağlanmasında yöneticilere büyük iş düştüğünü belirtti. Türkiye’de elli, yüz daireli siteler olduğu gibi binlerce daireden oluşan sitelerin de buşunduğunu, 5bin dairelik bir sitede yaklaşık 15-20 bin nüfus bir arada yaşadığını belirten Akay, bunun yüksek bir bütçe anlamına da geldiğini söylüyor. Site yönetiminin, insan odaklı bir hizmet sektörü olduğuna vurgu yapan Akay, bu denli büyük bir bütçenin ve nüfusun idare edilmesinin ciddi anlamda uzmanlık ve yoğun mesai gerektirdiğini açıklıyor.

Kat Mülkiyeti Kanunu Güncellenmeli 

Türkiye’de profesyonel site yönetim hizmeti ihtiyacının her yıl daha fazla arttığını ifade eden Akay, ülkemizde 1965 yılında yürürlüğe giren, yıllar içinde bazı düzenlemeler yapılarak günümüze gelen Kat Mülkiyeti Kanunu'nun bir an önce günümüz şartlarına uygun olarak güncellenmesi gerektiğinin altını çizdi.