Baka Yapı ve İnşaat Malzemeleri, sektörün önemli temsilcileri arasında yer alıyor. Uluslararası standartlara sahip geniş bir ürün gamına sahip olan marka, Almanya’nın en önde gelen firmalarından Duraproof (Novoproof-FA markalı) ve Amerika menşeli Hollanda fabrikalarında üretim yapan Carlisle (Hertalan markalı) firmasının EPDM Membranlarının Türkiye distribütörü. Kalitesi ve yüksek performanslı çözümleriyle isminden söz ettiren Baka Yapı ve İnşaat Malzemeleri’nin öne çıkan ürünlerinden biri de EPDM Membranları. Avrupa Standartları ile kalitesini birçok defa tescilleyen EPDM Membranları, darbelere ve dış hava koşullarına karşı dayanımının çok yüksek olmasıyla maksimum avantaj sağlıyor. 

EPDM Membranlarının 0,6 mm, 1 mm, 1,2 mm ve 1,5 mm olmak üzere dört farklı kalınlıktan oluştuğunu açıklayan Baka Yapı ve İnşaat Malzemeleri Satış ve Pazarlama Şefi Murat Teksürer, kalınlık arttıkça ürünün darbeye karşı dayanımının da arttığını aktarıyor. Teksürer, Duraproof markasının ve Carlisle (Hertalan markalı) firmasının EPDM Membranlarının sektördeki diğer firmalardan ayıran bir diğer en önemli özelliğinin ürünlerin UV ve dış hava koşullarına yüksek dayanım testlerinin olması olduğunu vurguluyor. 

Duraproof (Novoproof-FA markalı) ve Carlisle (Hertalan markalı) firmasının EPDM Membranlarının içeriğinde doğru oranlarda EPDM hammadde kullanılması sebebiyle, ürünlerin esnekliklerinin ve yırtılma dirençlerinin maximum değerde olduğunu dile getiren Teksürer, bu ürünlerin yapıştırılmasında kullanılan yapıştırıcıyı da (Flexbond marka), yine membranları ithal ettikleri firmaların bu membranlarıyla onaylı yapıştırıcılarından özel olarak ithal ettiklerini dile getiriyor. Flexbond’un maximum düzeyde yapıştırma performansı sunduğunu belirten Teksürer, tüm EPDM membran ve yapıştırıcı ürünlerinin stoktan hemen teslim şeklinde servis edildiğini aktarıyor. 

Baka Yapı ve Malzemeleri olarak distribütörlüğünü yaptıkları markalarla Türkiye’nin birçok şehrinde prestijli projelere çözüm sunduklarını aktaran Teksürer, müşterilerine sundukları en önemli avantajın çözüm odaklı yaklaşımları olduğunu dile getiriyor. Projenin detaylarını dikkate alarak maksimum fayda sağlayacak malzemeyi sunduklarını dile getiren Teksürer, çözüm sundukları projeleri şu şekilde örneklendiriyor:

“Moskava Amerikan Konsolosluğu: NOX, NATO Brüksel merkez binası. Bu projelerin şartnamesinde Duraproof EPDM membranlar ve Sika ürünleri yer alıyor. Mesela Kazakistan Almaty ve Astana’da yer alan sayılı tüm projelerde Sika strüktürel silikonları SG500 ve Weatherseal Nötr derz dolgu silikonları WS605S kullanıldı. Han Çadırları, stadyum, tren garı ve birçoğunda… Londra’daki hemen hemen tüm prestijli binalarda Sika ürünleri kullanılmakta. Türkiye’den örnek verecek olursak İstanbul’da Vadi İstanbul, Torun Tower, Zorlu Center, Quasar İstanbul, Pruva 34, Yalı İstanbul, Skyland İstanbul Burç Kule, Trios 2023, G Yoo, Balance Güneşli, Elite World Otel gibi; Anadolu Yakası’nda Metropol İstanbul, Palladium Tower, Ant Plaza, Mermerler Plaza, Nida Kule, Çukurova Towers, Yenitepe Kadıköy, Akasya AVM, Brandium AVM, Kent Plus gibi; Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile camisi ve kütüphanesi, Ata Kule, Kuzu Effect, Bilkent Hastahanesi, Mit Kale, Kalender, Yüksek Hızlı Tren Garı, Maidan, One Tower, Mira Tower, İncek Loft gibi; İzmir’de ise Türkiye’nin tek cold bond binası olan Mistral Tower, Megapol Tower, Bayraklı Tower, Folkart’ın bazı projeleri, Gaziantep Iconova gibi daha birçok projeye çözüm sunuyoruz. Tüm bu projeler özel çözüm gerektiriyor. Biz de kaliteli ürünlerimizle bu projelerde varız. Doğru ürünü doğru detaya önererek aslında uygulama firmasının partneri olarak onunla birlikte hareket ediyoruz.”