Sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alan E.M.S Yapı ve Elemanları, başarılı çalışmalarıyla ismini duyurmuş bir marka. Geniş bir ürü gamına sahip olan firmanın en önemli ürünlerinden biri de Prekast Kalıp Sistemleri. 
1998 yılında Ertuğrul Başoğlu tarafından İzmir’de kurulan E.M.S Yapı ve Elemanları’nın Bornova’da bir atölyeyle başlayan çalışmaları bugün 4000 metrekare kapalı alana sahip olan fabrikasında çalışmaları devam ediyor.  Uzman teknik kadrosu ile  ileri teknoloji ile ürettiği Prekast Kalıp Sistemleri özellikleri ile kullanıcısına birçok avantaj sunuyor. 

Aynı kesit ölçülerinde, tekrar sayıları fabrikasyon üretim yapmaya elverişli elemanların üretiminde kullanılabilen Prekast Kalıp Sistemleri kalite, ekonomi ve estetik üstünlüğüyle öne çıkıyor.
Prekast Kalıp Sistemleri’nin en önemli özelliği özel detayların kolay ve hızlı üretimine olanak sağlamasıdır. Prefabrik sanayi yapıları, köprü kirişleri, menfez ve menhol gibi alt yapı prekast elemanlarının kalıpları, her türlü öngermeli veya son germeli prekast elemanların kalıpları ve kendinden germeli kalıplar EMS'nin uzmanlığıdır.