Polisan Holding tarafından gençlerin daha zinde ve sağlıklı yetişmelerine katkıda bulunmak amacıyla yaptırılan Polisan Spor, Eğitim ve Kültür Salonu’nun açılışı dolayısıyla kompleksin yer aldığı Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki Diliskelesi Mahallesi’nde, 21 Aralık Cuma günü tören düzenlendi. Törende, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Sayın Ali Toltar, Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Bitlis , Polisan Holding Yönetim Kurulu üyeleri, yöneticileri ve davetliler yer aldı.

EN SON TEKNOLOJİK EKİPMANLARLA DONATILDI

Kocaeli’nin en büyük “spor, eğitim ve kültür kompleksi” olan tesis, Polisan Holding tarafından daha önce yaptırılarak Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışlanan Polisan Ortaokulu’nun da içinde bulunduğu 16 dönümlük arazide hayata geçirildi. 5 bin 130 metrekarelik kapalı alana sahip üç katlı tesis, 4 milyon dolara mal oldu ve en son teknolojik ekipmanlarla donatıldı. Tesis, bu haliyle ulusal ve uluslararası spor müsabakalarına ev sahipliği yapabilecek.
Polisan Spor, Eğitim ve Kültür Salonu’nun içerisinde voleybol, hentbol, futsal ve basketbol sahası, masa tenisi ve antrenman sahası hakem odası, eğitmen odası, fitness salonu, bayanlar için step aerobik salonu, tekvando ve boks salonu yer alıyor. Ayrıca, halk oyunları salonu, müzik eğitim salonu, bilgisayar eğitim sınıfı bulunan tesiste, okuma-yazma kursu, el sanatları kursu ve dikiş kursu veriliyor. Devasa tesis, bir yandan gençleri spor yapmaya teşvik ederek, kötü alışkanlıklardan korurken, diğer yandan kadınları sporla tanışıp, düzenlenen kurslarla sosyal yaşamlarını geliştirme imkanı sağlayarak bölgenin cazibe merkezi oldu. 

Açılış töreninde konuşan Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Bitlis, bir ülkenin refahı, sürdürülebilir ekonomik büyümesi ve global rekabet gücünün; o ülkedeki genç nesillerin, geleceği inşa edebilecek donanıma sahip bireyler olarak yetişmeleriyle mümkünolabileceğini belirtti. 

Mehmet Emin Bitlis, bu bilinçle, genç nüfusun yoğun olduğu ülkemizden “güçlü bir bilgi toplumu” yaratmak ve uluslararası rekabet gücümüzü artırmak için gençlerimize yüksek kalitede eğitim olanakları sağlamanın şart olduğunu vurguladı. 

“DEVRALDIĞIMIZ BU MİRASI BUNDAN SONRA DA YAŞATACAĞIZ”

Eğitimde yüksek kalite ve fırsat eşitliğinin sağlanabilmesi için büyük miktarlarda finansal kaynağa ihtiyaç bulunduğuna, ihtiyaç duyulan kaynağın sağlanmasında, kamu imkanlarının azami kullanımının yanısıra özel sektörün de sorumluluk üstlenmesinin vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Mehmet Emin Bitlis, bu bilinçle hareket eden Polisan Holding’in, kuruluşundan bu yana eğitim alanındaki yatırımlara tüm gayretiyle katkı sağlamaya çalıştığını belirterek, şunları söyledi:
“Bu noktada, Polisan Holding’in kurucusu, çok değerli babam merhum Necmettin Bitlis’i anmadan geçemeyeceğim. Necmettin Bitlis, vizyoner bir lider olmanın ötesinde, insani değerleri ve duyarlılığıyla, pek çok sosyal sorumluluk projesine imza attı ve gerek ülkemiz gerekse içinde yaşadığımız çevre için kalıcı eserler bıraktı. Bu güzel eserleri bizlere kazandıran, babam rahmetli Necmettin Bitlis’i huzurlarınızda bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyorum. Polisan Holding olarak, Sayın Necmettin Bitlis’ten devraldığımız bu mirası bundan sonra da yaşatacağız. İnsanımızın hayat kalitesini yükseltecek, çocuklarımızın ve dolayısıyla ülkemizin gelişimine katkı sağlayacak faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.  Gençlerimizin güçlü, çevik, ahlaklı bireyler olarak yetişmesinde,  aldıkları eğitim kadar sporun da önemli olduğuna inanıyoruz. Bu inançla, gerek bireysel gerekse toplumsal gelişime katkı sağlayan sportif faaliyetlerin toplumun her kesimine yaygınlaşmasını sağlayacak projelere Polisan Holding olarak destek veriyoruz.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün genç nesile söylediği “sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur” sözünün bir nevi elçisi konumunda olan bu kompleksin başta Dilovası halkı olmak üzere Kocaelimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”
Törende konuşmaların ardından Mehmet Emin Bitlis,Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na birer plaket takdim etti. 
Daha sonra, Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Mehmet Emin Bitlis birlikte kurdele keserek salonu hizmete açtı. Açılış dolayısıyla Dilovası Gençlik Ve Spor Müdürlüğü Tekvando, Jimnastik ve Boks takımlarınca gerçekleştirilen spor gösterileri ile basketbol şov da ilgiyle izlendi.