Polinet markasının hikayesini öğrenebilir miyiz?

2000 yılında yapı sektörüne yönelik çatı ve cephe ışıklık kaplama malzemesi olan polikarbonat ithal ürünlerinin iç pazara satışıyla başlayan süreç, 2011 yılında yapılan fabrika ve makine yatırımlarıyla, Türkiye’de iç pazara ve ihracata yönelik üretim boyutuna ulaşmıştır. Ürünlerimiz, başta kolay ve güvenli montajı sağlayan biçim ve formlarıyla, yüksek ısı yalıtımı sağlayan çok duvarlı ve çeşitli kalınlık alternatifleriyle, mükemmel ışık geçirgenlikleri ile piyasadaki standart ürünlerden çok üstün özelikler göstermektedir. Bu ürünlerin sorunsuz bir şekilde çatı ve cephe kaplama malzemesi olarak kullanılmasını sağlayan uygulama detayları ve aksesuarları, en doğru sistemsel çözümleri sunmaktadır. Ayrıca bu üstün fonksiyonel özelliklerin yanı sıra geniş renk alternatiflerin olması ürünlere mimari görsellik açısından artı bir değer katmaktadır.

LED Aydınlatmalı Polikarbonat Cephe Sistemleri’nin özellikleri nedir?

Hali hazırda yapının kimliğini oluşturan yapı cephelerin gece de özel efektler içeren bir şekilde algılanması, açık alanlara yerleştirilen dış mekan aydınlatma armatür sistemleriyle yapılmaktadır. Polikarbonat paneller ise kendi içinde doğal veya yapay ışığı mükemmel bir şekilde yayan bir kaplama malzemesidir. LED aydınlatma armatürlerini, polikarbonat cephe kaplama sistemlerinin içine entegre edilecek şekilde kullandığınızda ortaya tam bir görsel mimari zenginlik içeren cepheler çıkıyor. Farklı renklerle yapılan ışık oyunları cephelerin renkten renge bürünmesini sağlıyor. Sanki hareket eden bir yapıyla karşılaşıyorsunuz. Böylece gündüz yapının iç mekanları doğal ışığa kavuşurken, gece hem dış ve hem de iç mekan LED aydınlatma sayesinde yapay ışıklandırılabiliyor. 

2019 yılında yurt içinde ve yurt dışında yol haritanız ne olacak? Hangi konulara odaklanacaksınız? 

Yurt içinde şu an bulunduğumuz ekonomik şartlar altında yönümüzü daha çok yurt dışına çevireceğiz. Komşu ülke ve bölgelerde pazarlama ve proje takip faaliyetlerimizi artırıp, üretim kapasitemizi maksimumda tutmaya çalışacağız. Üretim gücü ve ürün kalitesi açısından uluslararası rekabete girecek durumdayız. Ülkemizin konumunu dikkate alarak, nakliye avantajı sağladığımız ülkelere daha çok konsantre olacağız.  Ulusal bazda firma ve ürün markalarımızın gücünü, global pazarlarda oluşturmaya çalışacağız.  Bu amaçla ihracat bölümümüzü daha etkin kullanacağız. Daha etkin yurt içi ve dışı satış ve pazarlama faaliyetleri için İstanbul Anadolu Yakası Maltepe’de bir ofis açıyoruz,
 önümüzdeki ay faaliyete girecek. Polinet’in sektörde bugüne kadar biriktirdiği bilgi ve tecrübe sayesinde yeni ürünler ve yatırımlar hep masa üzerinde hazır olarak duruyor. Makro ve mikro bazdaki konjonktürel durumu gözlüyoruz.