Ar-Ge çalışmalarıyla ürünlerini daha da geliştiren markanın gündemini, firma ortağı Bahadır Atila ile konuştuk. 

Bu yılı firmanız ve sektörünüz açısından nasıl değerlendiriyorsunuz? 

İnşaat sektörünün iklimsel şartlarına bağlı olarak, yılın ilk çeyreği beklentilerimizin altında gerçekleşti. Ancak ikinci ve üçüncü çeyrekte ise ciddi bir toparlanma oldu. Bu toparlanmada ihracatında katkısı var. Özellikle yakın bölge olan Ortadoğu ve Balkanlar’daki çeşitli ülkelere, proje odaklı çalışmamız sonucu satış faaliyetlerimizi artırdık. Daha nasıl artırabiliriz konusu üzerinde çalışıyoruz. Yaklaşık yıllık 800 ton üretim kapasitemiz var. Üretim yapısı ve ürünler üzerinde iyileştirme amaçlı Ar-Ge faaliyetleri yapıyoruz. Yurt içinde de ürün ve sistem bazlı lider konumumuzu korumaktayız. Firma ve marka bilinirliğimiz yurt içinde iyi düzeyde. Pazarlama faaliyetlerinde yurt içi yapı fuarına katıldık. Ürün yapımız proje odaklı olduğundan birebir görüşmelere ağırlık veriyoruz. Işıklık projelerine, proje ve teknik danışmanlık hizmetini bedelsiz olarak sağlıyoruz.

İnşaat sektörüne yönelik ne tür ürünler sunuyorsunuz?

Günümüz yapı mekanlarına, mimarinin vazgeçilmez bir unsuru olan doğal ışığın ulaşması için çatı veya cephe kaplaması olan özel dizaynlara sahip polikarbonat paneller ve bunların güvenli ve kolay montajları için gerekli aksesuarları da içeren sistem çözümleri sunmaktayız. Endüstriyel ve ticari yapıların hacimsel büyüklüğünün artması, geleneksel standart ürünlerin yetersiz kalmasına neden oldu. Bu ihtiyacı giderecek ürünler ve sistemlerin önü her zaman açık. Bizim ürün yapımız ve çeşitliliğimiz, özellikle proje odaklı çalışmalarda bize büyük avantajlar sağlıyor. Ürünün projedeki ışıklık alanlarını sorunsuz çözmesi için yapılan bedelsiz proje ve teknik danışmanlık hizmetlerinin de bize katkısı çok büyük.

Ürünlerimizden üç tanesi (Easy&Master& Grecalux), sahip oldukları gövde ve kulak yapıları ile sandviç panel çatı kaplaması ile birlikte kullanılabilecek özelliklere sahip. Diğer üç çeşit ürünümüzde (Mega& New& Thermolux) ürünlerimiz ise hem çatı hem de cephe kaplama malzemesi olarak kullanılabilmekte. Multilux-549 adını verdiğimiz ürünümüz ise son derece profesyonel bir cephe kaplama malzemesi. Sahip olduğu özel dizayn sayesinde, birbirlerine geçmeli olarak döşenebilmektedir. Bu sayede yükseklik ve uzunluk ölçüleri çok fazla olan alanlar, aksesuarsız, aralıksız, sürekli olarak kaplanabilmektedirler. Tüm bu ürünlerin diğer bir özelliği de çeşitli kalınlıklara sahip olmasıdır. Böylece rüzgar, kar yüklerine karşı yüksek mukavemet, ısı ve ses yalıtımı gibi ihtiyaçlar güvenle sağlanır. Ayrıca zengin renk alternatifleri de mimari bir seçenek olarak sunulmaktadır. Doğal ışığa yönelik tüm bu ürünlerin yanı sıra, bu sistemlere kolayca entegre edilebilen doğal havalandırma ve duman tahliye pencere ve otomasyon sistemleri de sektöre sunulmaktadır. Yüksek teknoloji ile üretilen ürünlerimiz kalite anlamında CE sertifikalarına sahiptir.