Baba Yapı, hangi sektörlere hangi ürünleriyle hizmet veriyor? 

Baba Yapı olarak sektörde kaliteli ürünleri ile tanınan bir markayız. Çünkü firma olarak önceliğimiz standartları yüksek, sürdürülebilir ormanlarda yetişen ağaçlardan elde edilen kontrplak ve malzemeleri satmak. Dolayısıyla hem kaliteli ürün hem de müşteri memnuniyetine verdiğimiz önemle öne çıkıyoruz. Baba Yapı olarak bu ürünlerimizle birçok sektöre hizmet veriyoruz. Transport sektöründe tır dorselerinde ve hafif ticari araçlarda piyasada “tır tabanı” olarak isimlendirilen kısımda kullanılmak üzere plywood ürünlerimizle hizmet veriyoruz. İnşaat kalıpları en önemli kalemimizi oluşturuyor. Nitekim geçen yıl tüm ithalatımızın yüzde 50’sini inşaat kalıpları kapsadı. Bu sektöre kaliteli kontrplak ürünlerimizle yer alıyoruz. Matbaa bıçaklarının dizildiği lazer kesimlerinin yer aldığı bölümler, parke, mobilya, iç dekorasyon, reklam panosu gibi farklı sektörde de ürünlerimiz kullanılıyor. 

Hangi markalarla çalışıyorsunuz?

Türkiye’de yetişmeyen ağaçlardan üretilen kontrplakların ithalatını gerçekleştiriyoruz.  Sektöründe dünyanın en büyük üretim kapasitesine sahip olan Sveza ile Riga Latvijas Fınıeris markasının distribütörüyüz. Geçtiğimiz aylarda vergi prosedüründeki değişiklikler nedeniyle çalıştığımız bazı markalarla yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. 

Aynı zamanda Kontra markanız bulunuyor. Bu markanız hakkında bilgi verir misiniz?

2018 yılı başı itibari ile yerli üreticiye de destek vermek istedik. Bu kapsamda hem kendi markamızı yaratmak hem de yurt dışından aldığımız ürünlerde kendi markamızı kullanmak amacıyla kullanılacağı sektöre yönelik yeni markalarımızı belirledik. İnşaat kalıbında Kontraform, mobilya sektöründe Kontraplay, tır tabanlarında ise üzeri tırtıklı olması sebebiyle kaymaz özelliğine sahip olan Kontrotex markamızla pazarda yer alıyoruz. Yurt içinde ya da yurt dışındaki farklı fabrikalarda kendi markamız adında üretim gerçekleştiriyoruz.