Başarılı çalışmalarıyla ismini duyuran Marmara Fidancılık, bugün her biri sektörün lider firmaları arasında yer alan altı firmanın birleştiği SMS Marmara Group’un lokomatif firması olarak öne çıkıyor. 1994 yılında limited şirketi olarak kurulan Marmara Fidancılık, alanında uzman peyzaj mimarlarından oluşan ekibiyle farklı ölçeklerde hizmetlerini, günümüz teknolojilerini peyzaj materyallerine uyarlayarak tasarım, sert ve yumuşak peyzaj, biyolojik gölet, hücresel dolgu sistemi uygulamaları, bakım çalışmaları, orta ölçekli inşaat çalışmaları ile çevreye duyarlı, estetik ve fonksiyonel olarak sürdürüyor. Çalışmalarının odağında müşteri memnuniyeti olan Marmara Fidancılık’ın Genel Müdürü Peyzaj Mimarı Metin Aktomas, peyzaj kapsamında hizmet almak isteyen her müşteriye, üretim aşamasından bakım aşamasına kadar olan her noktada tam hizmet sunduklarını açıklıyor. Birçok ünlü inşaat firmasının marka projelerinin yanı sıra kamusal park ve rekreasyon alanları, otoyol uygulamaları, orta ölçekli inşaat işleri ve daha küçük ölçekli özel tasarım çalışmalarına da hizmet sunduklarını aktaran Aktomas, şu an devam etmekte olan işleri arasında Kurtköy’ün marka projelerinden Lens İstanbul’un, 45 yıllık geçmişi ile bir marka olan Sinpaş’ın Finansşehir ve Bomonti Queen projelerinin, Halkalı’da Bulvar Atakent projesinin yer aldığını belirtiyor.  

Hizmet verdikleri projeler arasında Çamlıca Camii projesinin de yer aldığını belirten Aktomas, 15 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Çamlıca Camii’nin peyzaj çalışmalarını yaptıklarını açıklıyor.  Aktomas proje kapsamında bugüne kadar 72 bin metrekare eğimli alan ve 7 bin metrekare terramech alanının bitki dikim işini tamamladıklarını belirterek şu açıklamalarda bulunuyor: “Çamlıca Camii çevresinde yapılmış olan terramech uygulaması üzerine, bitki köklerinin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi, toprak içerisinde çürümemesi, uzun ömürlülüğü, güneş ışınları ve dış hava şartlarına dayanıklılığını dikkate alarak seçtiğimiz bir malzemeden saksılık imal edildi. 10 palyadan oluşan 30 m yüksekliğindeki alanda konseptli bir desen çalışması yaptık, projede ışıklı lale figürleri ile vav harfleri kullandık. Herdem yeşil bitki türleri kullanılarak dikimi tamamlanan kısımlarda, otomatik sulama suyu ile kontrollü bitki besini verilmesi ve ilaçlama için gerekli detaylar planlandı. Palyaların düz kısımlarında da çim uygulaması yapılmasına karar verildi. Her zaman söylediğimiz gibi zor detayları çözümleyen, hızlı ve ulaşılabilir firma konseptimiz ile bu projede de üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdik.” 

Çamlıca Camii projesinde yapılan çalışmaların detaylarının hava görüntülerinde görülebileceğini belirten Aktomas, ilk etapta yapılması planlanan yeşil duvarların statik hesaplarının, uygulamada kullanılacak malzemenin detayının projelendirilmesi, kararların verilip onayların alınması, işe başlanmasının son derece hızlı geliştiğini hem idarenin işe son derece hakim oluşu hem de ekiplerinin bu konudaki uzmanlığının işlerini kolaylaştırdığını ve peyzaj alanı olarak kullanılması imkansız gibi görünen yerlerin göz alıcı bitkisel desenlere dönüşmesine sebep olduğunu açıklıyor. 

Teknoloji adı altında hayatları esir alan elektronik eşyaların, yüksek duvarların arasında kalan insanların bir an durup nefes almaya ihtiyacı olduğunu belirten Aktomas, bu noktada her metrekareye, hem fonksiyonel hem de görsel olarak değerlendirerek kaçış noktaları oluşturmaya çalıştıklarını dile getiriyor. Her zaman olduğu gibi bu yıl da üretime yatırım yapmaya devam edeceklerini dile getiren Aktomas, devam eden ihracat kapasitelerini artırma yolunda bir yıl geçirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekliyor.