AQUA4D su iyileştirme sistemlerinin Türkiye dahil 14 ülkede distribütörlüğünü yapan Verta Tekno’nun, bu teknoloji ile fayda sağladığı alanlar bina ve konut, hayvancılık ile sulama ve tarım sektörü. 
İsviçreli PHT firması Zürih Üniversitesine ait bir marka olan AQUA4D, özellikle üretimin hassas olduğu peyzaj ve tarım alanlarına maksimum fayda sağlıyor. Dünyanın 40’tan fazla ülkesinde tercih edilen AQUA4D’nin, bu sektöre sağladığı faydaların başında bitkilerin içinde bulunduğu ve kilit elementleri emme yeteneklerini optimize ettiği bir ortam sağlaması yer alıyor. 

UZUN ÖMÜRLÜ ÇÖZÜM

Yarattığı sonuçlar anında görülebilen AQUA4D oldukça uzun ömürlü. Suyun kimyasal yapısını değiştirmeden bir bitkinin davranış şeklini değiştiren sistem, bakım gerektirmiyor olmasıyla da avantajlı.  

SU VE GÜBRE TASARRUFU SAĞLIYOR

AQUA4D’nin bir diğer avantajı su ve gübre tasarrufu sağlaması. Enerji tüketimi çok düşük olan sistemin peyzaj alanlarına yarattığı fayda hakkında bilgi veren Verta Tekno Medya ve Sosyal Medya Yöneticisi Nazlı Burul, şu açıklamalarda bulunuyor : “Elektromanyetik sinyaller aracılığıyla suyun içerisindeki elementleri parçalama etkisi sayesinde, tuzla doymuş toprağın iyileşmesini ve bitkinin gerekli besinleri almasını sağlamaktadır.”

BİTKİ KÖKLERİNİN GELİŞMESİNE FAYDA SAĞLIYOR

Tuzdan arınmış toprakta bitkinin köklerinin daha iyi geliştiğini, zararlı ve enfeksiyonlara karşı daha dirençli ve bitkilerin daha sağlıklı olduğunu vurgulayan Burul, böylece yetiştiricinin kısa sürede yüksek verim elde ettiğinin altını çiziyor. Büyük oranda su tasarrufu, kireçlenme vb etkilerden kaynaklı su tesisatı ve ekipman arızaları vb. yüzde 100 oranında engellendiğini aktaran Burul, en kötü sularla sulama yapabildiğini ve sulama için harcanan parayı maksimum düzeyde azaltılabildiğini aktarıyor. Burul, süs bitkileri üzerindeki kireç vb lekelerden sonsuza dek kurtula bilindiğini de sözlerine ekliyor.