Hayata geçmesinde Türkiye’nin büyük katkıları bulunan Somali Mogadişu Havalimanı kompleksi, Akçalı Boya bünyesindeki Permolit Boya markasıyla boyanıyor.

Kozuva Şirketler Topluluğu çatısı altında bulunan ve Akçalı Boya’nın Trakya bölge toptancı bayisi Kardeşler Yapı tarafından hayata geçirilen Mogadişu Havalimanı, tasarımıyla öne çıkıyor.

23 ÜLKEYE İHRACAT

Somali Mogadişu Havalimanı’nın yapımında Türkiye’nin üstlendiği sorumluluktan gurur duyduğunu belirten Akçalı Şirketler Topluluğu CEO’su Akın Akçalı, ülkemizin gerçekleştirdiği yatırımlardan dolayı Somali’de Türkiye’nin güçlü bir imajı olduğunu belirtiyor. Mogadişu’da inşa edilen havalimanını da bir Türk firmasının inşa etmesinin büyük önem teşkil ettiğini aktaran Akçalı, Akçalı Boya olarak Havalimanı kompleksinin boyasını tedarik ettiklerini açıklıyor. Akçalı Boya olarak bugün, ülkenin dört bir yanındaki binalardan kamu yapılarına, otoyollara, oyun parklarına ve sahalara kadar farklı tipolojideki projelerde ürünlerinin kullanılırken yurt dışında da tercih edildiğini dile getiren Akçalı, ihracat yaptıkları 23 ülkede bilinirliği en yüksek markaları Permolit Boya ile yurt dışı çalışmalarına devam ettiklerini açıklıyor.