2016 yılında ilk PERI kalıp sistemleri Trimble'daki Tekla Warehouse'da yer almaya başladı. Bundan dolayı müşteriler tarafından çok sayıda olumlu geri dönüş oldu. 2017 yılında ise bunu Autodesk REVIT için uygulanan bir eklenti (REVIT Kütüphanesi) baraberidne takip etti. Ve geçtiğimiz aylarda, PERI, Tekla Warehouse'da daha fazla PERI kalıp sisteminin yer alması için Weissenhorn'daki merkezine birçok yatırım yaptı. 
PERI ve Trimble endüstrinin işlerinde çok daha başarılı olabilmesi için daha verimli yollar kullanmaktadır. Kullanıcılar PERI'nin duvarlar, kolonlar ve döşemeler için çok fazla tercih edilen kalıp sistemlerinin 3 boyutlu bileşenlerini Trimble'ın ücretsiz BIM depolama alanı olan Tekla Warehouse'dan kolayca indirebiliyor ve Tekla Structures ile BIM temelli kalıpla alakalı iş akışlarında kullanabiliyor. 

EN ÜST DÜZEYDE DOĞRULUK 

PERI'nin sahip olduğu Tekla Structures kütüphanesiyle birlikte güçlü, anlaşılması ve kullanılması kolay planlama araçlarını kullanarak detaylı kalıp planlarının oluşturulması çok daha hızlı olduğunu aktaran Trimble İş Geliştirme Yöneticisi Andy Dickey, PERI'nin veri açısından zengin 3 boyutlu bileşenlerine dikkat çekiyor. PERI sistemlerini kullanan müşterileri için modelleme yapılırken harcanan süreyi önemli oranda azalttığını ve bileşenlerin doğrudan üreticiden sağlandığı için PERI kalıp planlaması, malzemelerin detaylı listesi ve koordinasyon için en üst düzeyde doğruluk ve verimlilik sunan bilgi ortamı sağlandığını vurguluyor. 

BIM’ın PERI için bütün inşaat süreçlerinin organize edilmesine ve kontrol edilmesine yardım eden bir yöntem olduğunu dile getieren PERI Grup BIM Yetkinlik Merkezi Yöneticisi Jochen Köhler, PERI'de kullanım ve döngü planlaması için üç boyutlu planlama modellerini zaman faktörüyle birleştirmek bilinen bir uygulama olduğunu aktarıyor.Şirketlerinin kulalnıcılar için en yeni ve en gelişmiş BIM yöntemleri ve teknolojilerini kolaylaştırarak büyük ölçüde üretkenliği ve verimliliği attırdığını aktaran Köhler, “Yüklenici firmaların Trimble'nin Yapı Bilgi Modelleme (BIM) yazılımı Tekla Structures ile daha doğru tahminler ve planlama, daha kalteli bilginin verimli yönetimi ve yapılandırılabilir modeller kullanarak daha kolay koordinasyon ve iletişim ile riskleri en aza indirebilir, üretkenliği arttırabilir ve inşaat maliyetlerini azaltabilirler."  şeklinde açıklıyor bu yazılımın avantajlarını” dedi.