Peri İskele ve Kalıp, dünyanın en büyük iskele ve kalıp firması kabul ediliyor.

Yarım asırdır 100 ülkede temsil edilen, günlük üretim kapasitesi 1200 ton olan Peri İskele ve Kalıp Türkiye Genel Müdürü Ayhan Akpınar, Almanya'nın 32 yıldır özel bir stratejik önem verdiği Türkiye'nin, gerek eğitimli personel gerekse altyapı anlamında rekabetçi iyi durumda bir ülke olduğunu kaydetti.

PERİ İSKELE, AB VE ABD ŞARTNAMELERİNİ KARŞILIYOR

Türkiye'de kaynaklı birleşim (Kaynak Tahkik Sertifikası) sertifikasını alan ilk firma olan Peri'nin, Alman, Fransız, ABD şartnamelerine kadar uluslararası uygun üretim yaptığına işaret ederek, "Günün sonunda, rakibimiz olacak olan şirketlerin de, iş güvenliğinde uluslararası normları takip edebilmesi anlamında kendimizi sorumlu hissediyoruz" dedi. 

PERİ İSKELE'NİN PRESTİJ ESERLERİ...

Atatürk Havalimanı, Esenboğa Havalimanı, 3. Köprü, 3, Hava Limanı gibi çok sayıda prestij proje çalışan Peri'nin Türkiye'deki varlığı, 90'larda Gümrük Birliği dönemi ve yüksek ithal vergileri olduğu dönemde, Almanya'nın başarılı bulduğu Türk mühendis Orhan Terzioğlu'na Türkiye ofisi kurdurması sonrasına rastlıyor.

PERİ'DE, TEDBİR ALMADIĞINIZDA ÇALIŞMAYAN SİSTEM...

Peri İskele ve Kalıp Firması'nın Türkiye Genel Müdürü Ayhan Akpınar, iş güvenliğinde, TSE normlarını sağladıktan sonra, geliştirdikleri özel güvenlik sisteminde, gerekli tedbirleri almadan sistemin çalışmaması mantığına göre hareket eden bir uygulamayı esas aldıklarını ifade ediyor.

Sektöründe en ileri teknoloji kullanan Peri, büyük, küçük müşteri ayrıdına gitmeden hizmet verirken, Akpınar, "En büyük köprüyü, en prestijli eseri üretebilirsiniz. Ama bir işçiniz hayatını kaybederse, geri getiremezsiniz. Genel anlamda bir iş güvenliği standardı dışında, yapmaz ya da kullanmazsanız, ürünü de kullanamayacağınız özel güvenlik tedbirleri kullanıyoruz. En büyük başarımız, çalışmalarımızda, hiçbir cana zarar vermememiz" diyor.