Son katıldığınız fuarda tanıttığınız ALPHADECK Panel Döşeme Sisteminizin özellikleri nedir?

ALPHADECK alüminyum bir panel döşeme sistemidir. Mayıs ayından itibaren Türkiye’de bir şantiyemizde başarı ile kullanılmaktadır. 120x180-240 panel sistem boyutları ve düşer başlıkları ile toplamda 3 adet ana bileşenle kalıplama yapmak mümkündür. Bunlar teleskobik dikme & iskele, düşer başlık ve paneldir. Diğer alüminyum sistemlerden en önemli farkı mahya olmamasıdır. Yani paneller direk düşer başlığa kendiliğinden oturmaktadır. Montaj için 3.50 m yüksekliğe kadar bir vinç veya başka bir ek kurulum ekipmanı kullanılmasını gerektirmez. 120x240’lık panelle bir seferde sadece iki işçi yardımıyla 2.88 m2 ‘lik bir kalıp alanı iskelesi, panelleri, plywood’u vb. kapatılmaktadır.  ALPHADECK basit ve kolay kullanımı, hızlı montaj ve hızlı söküme elverişli özellikleri sayesinde şantiyedeki maliyetleri önemli ölçüde azaltmaktadır. Diğer taraftan kullanımı güvenlidir ve projelerinizi planlanan sürede tamamlamanızı kolaylaştırır. Büyük boyutlardaki tekrar kullanılabilir ve yüksek kaliteli alüminyum paneller özellikle yüksek geri dönüşüm özelliğine sahiptir. Ayrıca ahşap atıklarındaki tasarruflar sayesinde daha fazla maliyet verimliliği sağlanmaktadır. Elektrostatik olarak uygulanan toz boya ile kaplama özelliği de, beton temizliği için oluşacak ihtiyacı en düşük seviyede tutarak şantiyede zaman tasarrufu sağlamaktadır. 

PERI, bu yıl hangi konulara odaklanacak? 

PERI olarak 2020 senesi içerisinde yeni ürünümüz ALPHADECK Panel Döşeme Sistemini piyasaya sürdük. Önümüzdeki aylarda ise yeni bir hafif pano perde kalıp sisteminin lansmanını yapıp piyasaya süreceğiz. Bu iki ürünün temel özelliği Sakarya’daki fabrikamızda üretilip dünyaya servis edilecek olmasıdır. Bu yeni ürün yatırımlarıyla, inşaat piyasasına hem kısa sürede temin hem de maliyet olarak önemli bir katkı sağlayacağımızın inancındayım. Çünkü her iki ürün de, mevcut işçilikleri düşürerek maliyetten tasarruf sağlayacağı gibi ürünlerin yerli üretim olması sebebiyle imalat ve nakliye avantajı da değerli müşterilerimize yansıyacaktır. 
PERI gelişmekte olan endüstriyel iskele sektörüne daha iyi hizmet verebilmek için tüm dünyada ve Türkiye’de İskele Departmanını kurmuştur. İskele bölümümüz kurulduğu yıldan itibaren birçok başarılı işe imza atmıştır. Gerçekleştirdiğimiz ve devam eden en büyük projelerimiz İstanbul Havalimanı Terminal Binası, Camii İskelesi, Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi, Tüpraş Rafinerisi, Petkim Rafinerisi, SASA Polyester, Çimsa, Akçansa, Cargill vb. iş ve bakım iskelesi gerektiren irili ufaklı projelerdir. Bu projelerimizde, son 10 yılda büyük bir çoğunluğu Euro Norma göre Türkiye’de üretilen PERI UP iskele Sistemleri kullanılmıştır. Aynı zamanda yazıda dijital ürünler kullanılarak yapılan çözümlerle tüm projelendirme de dahil olmak üzere Türkiye genelinde yaygın lojistik tesislerimizden hizmet verilmektedir. PERI’nin gelecek hedefleri içerisinde yer alan dijital araçları da belirtmekte fayda var: SAP, ERP, Statik Analiz programları, Yapı Bilgi Modelleme (BIM) yazılımı, Tekla Structures ve inşaat projelerinin 3 boyutlu görselleştirmelerini sağlayan “PERI Extended Experience” uygulaması. Bu uygulama, 3 boyutlu modellerin mobil cihazların ekranında Artırılmış Gerçeklik (AR), Sanal Gerçeklik (VR) ve Karışık Gerçeklik (MR) gibi üç farklı mod aracılığıyla görüntülenmesini kolaylaştırmaktadır. Bunlara ilave olarak müşterilerimizin şantiyelerinde PERI faaliyetlerini takip edebilecekleri, çeşitli dökümanlara ulaşabilecekleri MyPERI gibi yazılımlar ile beton içerisine bırakılan dijital sensörlerle ısı ölçümü, kalıba gelen basınç, su muhteviyatı gibi saha uygulamalarında gerekli verileri toplayan çözümler şuanda hayata geçirilmiştir.

PERI Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Halil Karaca ile yaptığımız röportajın linkine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.stendustri.com.tr/insaat-ve-malzeme/yeni-urunlerini-sakaryadaki-fabrikasinda-uretip-dunyaya-servis-h107107.html