Antalya’nın Düzlerçamı bölgesinde, doğanın kalbinde hayata geçirilen Pine Village projesi 16 ikiz, 24 tekil villa olmak üzere 56 villadan oluşuyor. Projede kapalı ve açık yüzme havuzu, bir sosyal tesis ile 3 bin 200 m² kapalı otopark da mevcut. 
Toplamda 43 bin 500 m² betonerme işçiliğin yapıldığı projenin inşaatında PERI ALPHADECK Döşeme Kalıp Sistemi ve PERI HANDSET Alpha Hafif Panel Kalıp Sistemi, hızlı imalata imkan verirlerken işçilik, zaman ve malzemeden de büyük tasarruf sağlıyorlar. 


Projenin perde-kolon imalatlarında tercih edilen HANDSET Alpha Hafif Panel Kalıp Sistemi’nin ilk montajı yerde yapılıyor. Kolon-perdenin boyutlarına göre panolar ayarlanıyor, yükseklikgenişliklerine göre L kalıp montajları yapılıyor. Bu ilk imalattan sonra mobil vinçle kolon-perde imalatı gerçekleştiriliyor. Sonrasında aynı kolon-perde boyutlarında kalıp sökülüp temizleniyor ve yağlanıp diğer imalatlara devam ediliyor. 


Projenin tabliyelerinde tercih edilen ALPHADECK Döşeme Kalıp Sistemi’nde ise alışılagelmişin dışında kirişler ve kolon çevresi dışında plywood/kereste kullanılmıyor. Döşeme panosunun direklerin tepesinde bulunan oynar kafalara takılmasıyla kurulan sistemde, tabliyenin yükü direklere doğrudan aktarılıyor. Söküm sırasında oynar kafaların pimine vurularak 18 cm düşürülmesiyle pano serbestçe alınabiliyor.

GYF'LERE TALEP REKOR SEVİYEDE GYF'LERE TALEP REKOR SEVİYEDE

“FILLER BEAM ADF” ELEMANLARI

İmalata “drophead”lerin dikmelere monte edilmesiyle başlanıyor. Kurulum projesine göre ilk panolar yerleştirilip küçük bir tabliye yapılıyor; ardından imalata, panoları tabliye üstüne alarak, aşağıdan iki personelin direkleri tutması ve yukarıdan da bir personelin panoları yerleştirmesiyle devam ediliyor. Tüm tabliye alanı panolarla kapatıldıktan sonra perde çevresi ve kiriş birleşim noktalarına pano kenar boyutlarına göre “filler beam adf” elemanları monte ediliyor. Bir tarafı panoya oturup diğer tarafı 1,8 cm aşağıda oluyor. Bu, plywoodun getirilip üstüne çivileyerek panodan-plywooda düz bir şekilde geçilmesini sağlıyor. Filler beam adfleri esasında kirişlerle panoları birleştirirken, pano boyutları dolayısıyla eksik kalan tabliye alanı veya kolon yırtıklarının plywoodla kapatılması esnasında kalıbın sürekliliğini sağlayan bir birleştirme elemanı.

KULLANILDIKÇA BASİTLİĞİNE HAYRANLIK DUYULABİLECEK BİR KALIP SİSTEMİ

ALPHADECK Döşeme Kalıp Sistemi dışarıdan karmaşık ve teferruatlı gibi gözüken ama aslında kullanıldıkça basitliğine hayranlık duyulabilecek bir kalıp sistemi. Kurulum aşamasında düz tabliye imalatında hızı çok artıran, söküm sırasında sökülen parçanın yeni imalat için hazır olması nedeniyle doğrudan gün/zaman kazancı sağlayan, demir-tel gibi sabitleme ve imalat sarf malzemelerinin minimumda kullanıldığı yeni bir teknoloji. PERI’nin projeye bir katkısı da zaman kaybının önüne geçmesiydi Pine Village şantiyesinde yaşanılan sorunlardan biri de, projede son başlaması planlanan kısmın ilk başlayan kısım olmasıydı. Bu da doğal olarak kalıp siparişlerindeki sıralamanın hızlı bir şekilde revize edilmesi ve metrajların artırılması gerekliliğini doğurdu. PERI tarafından siparişlerin zamanında revize edilmesi ve nakliyenin gerçekleştirilmesi, işin en başında yaşanabilecek zaman kaybının da önüne geçilmesini sağladı.

Rizman KORAY Adele Mühendislik Şantiye Şefi-İnşaat Mühendisi Yorum

“İlk imalatta hem PERI satış sorumlusu hem de süpervizörü sık sık şantiyeye geldiler ve malzemenin tanıtımını gerçekleştirdiler. Projeye uygun ilk tabliye imalatımızın ardından edindiğimiz tecrübeyle biz de minik dokunuşlarda bulunduk. Ürün teslimatı istenilen metraj ve takvimde sorunsuz, güvenli ve ambalajlanmış bir şekilde yapıldı. Sipariş ve teslimatta sorun yaşamadık. Bilakis eksik verdiğimiz veya atladığımız bazı siparişler olmasına rağmen PERI’nin, ürünleri aynı gün içerisinde kargoya teslim ettiği durumlar da çok oldu. Özverili destekleri için PERI’ye ayrıca teşekkür ediyorum. Diğer  firmalara da hem kendi kullandığım PERI sistemlerini hem de diğer PERI çözümlerini öneriyorum. PERI ile birlikte uzun yıllar çalışmak dileğiyle...”