Kalite kontrol departmanlarının katkılarıyla ve üretimdeki iyileştirmelerle çeşitliliklerini artırarak, sistemlerini daha geniş coğrafyalarda buluşturmayı hedeflediklerini belirten Portisan İskele ve Kalıp Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Erdem, yeni sertifikaları ve yükselttikleri birçok malzeme sınıfıyla hedef pazarlarında pazar hacimlerini artırmayı hedeflediklerini vurguluyor. 

Başarı grafiğini her geçen yükselten Portisan İskele ve Kalıp’ın gündemindeki çalışmaları Yönetim Kurulu Başkanı Erdem ile konuştuk. 

Yılın ilk çeyreğini geride bıraktık, sektörünüz ve firmanız açısından bu dönemi nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Sektörümüzde iyileşme adımlarını gözlemlediğimiz ilk çeyrekte büyük projelere satışlar yaptık ve sevkiyatlarını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik. İnşaat sezonunun da açılmasıyla birlikte gelecek dönemlerde satışlarımızın daha yukarılara çıkmasını beklemekteyiz.

Şirketinizin gündeminde hangi çalışmalar var?

Kalite kontrol departmanımızın katkılarıyla ve üretimdeki iyileştirmeler ile çeşitliliğimizi artırarak, sistemlerimizi daha geniş coğrafyalarda buluşturmayı hedefliyoruz. Yeni sertifikalarımız ve yükselttiğimiz birçok malzeme sınıfıyla hedef pazarlarımızda pazar hacmimizi artırmayı hedeflemekteyiz. 

Yapıların cephe işlerinin yapılmasına yönelik müşterilerine sunduğunuz çözümler neler? Bu sistemlerinizin özellikleri nedir?

Cephe işlerinde kolaylık, istiflenebilirlik ve uygun maliyet gibi kıstasları göz önüne aldığımızda çözüm olarak sunduğumuz sistemlerimiz Portiscaff H Tipi Cephe İskelesi ve Portiround Flanşlı Cephe İskelesi’dir. Ayrıca bazı ülke ve coğrafyalarda yaygın olarak kullanılan Cuplock Tipi Cephe İskelesi de ürün gamımız içinde yer almaktadır. Sitemlerimiz tam güvenlikli olarak dizayn edilmekte olup, iş ve işçi güvenliği en önemli konumuzdur.

Türkmenbaşı National University (Türkmenistan) projesinde yaptığınız çalışma hakkında bilgi verir misiniz?

Türkmenbaşı’nda bulunan ve yapımını Hyundai Engineering (Hyundai Amco) gibi uluslararası bir inşaat devinin üstlendiği projede, teknik ekibimizin üstün gayretleri ve coğrafyada firmamızın bilinirliği sayesinde bu işi başarıyla tamamladık. Projenin başından sonuna H Tipi Kalıpaltı İskele Sistemlerimiz, Flanşlı Cephe İskelemiz, Teleskobik Dikme Sistemlerimiz ve Güvenlik Bariyeri Sistemlerimizle saha çözümlerimizi gerçekleştirdik. Bu denli önemli bir projenin çözüm ortağı olarak Orta Asya’da büyük işler başarmanın ve sektörümüzü büyütme ve tanıtma yolunda elimizden gelenin en iyisini müşterilerimize sunmanın yollarını daima vazife edindik.  

2021 yılında hangi konulara odaklanacaksınız? Hedefleriniz neler?

Halihazırda mevcut olan yurt içi ve yurt dışında bayi ve şubelerimizin sayısını artırarak ve Türkiye iskele ve kalıp sektörünün büyümesi için birçok çalışmanın gündemimizde olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca pandemi vesilesiyle online ticaretin önem kazanması bizleri de bu alana yönelmenin kaçınılmaz olduğunu göstermektedir. Bunlarla alakalı çalışmalarımız da mevcut olup, müşterilerimize kolay alışveriş yapma fırsatı sunabilmenin yolları üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir.