YELİZ YİRMİBEŞ - Teknolojiye ve yeniliğe verdiği önemle başarısını her geçen gün yükselten Luftsis’in Genel Müdür Yardımcısı Eda Gürses ile gündemlerindeki çalışmaları konuştuk.

Luftsis markasının iklimlendirme alanındaki çalışmaları hakkında bilgi veriri misiniz?

Luftsis A.Ş. Luft markası ile iklimlendirme sektöründe konfor ve hijyen modüler klima santralleri, kompakt klima santralleri, ekzost fanları, ısı geri kazanım cihazları, mutfak ekolojik üniteleri, fan coiller, jet fanları – tünel fanları, ısıtıcı apareyler, havuz nem alma cihazları, endüstriyel kondensing ünitelerin üretim faaliyetine ileri teknoloji ve tecrübeyle devam ederken aynı zamanda Çin menşeli Luft markası ile VRF Klima sistemleri satıcısı, Hollanda menşeli BlyGold Korozyon önleme/kaplama  sistemlerinin Türkiye Franchisor yetkili distribitörü olarak da çalışmalarını sürdürüyor. .

Firmanız önümüzdeki süreçte hangi konularda odaklanacak? 

Bizim sektörümüzde AR-GE her zaman çok önemlidir. Biz de yüksek teknolojiye her zaman çok önem verdik ve tüm gelişim gösterdiğimiz konularda “daha fazla ne yapabiliriz” bakış açısıyla ilerledik. Enerji verimliliğinden en ufak ayrıntı olan contaya kadar sürdürülebilir teknoloji vazgeçilmez bakış açımızdır. Bu kapsamda yeniliklerimiz ve gelişimimiz devam edecektir. Yönetimsel ve şirket politikası olarak da özellikle son bir yıldır klima santrali üretim ve satışında yurtdışı pazarlarında oldukça aktif rol alıyoruz. Türkiye’deki tüm klima santrali üretici markalarımız aynı zamanda BlyGold korozyon kaplama tarafında müşterimiz olduğu için iç pazarda aktif rol almama ve yurt dışı pazarlarına yönelme kararımız oldukça isabetli olmuştur. Avrupa, Ortadoğu, Rusya, Yeni Türki Cumhuriyetleri ve orta Asya ülkelerinde hedeflediğimiz ivmeyi yakaladık. Hedef koyduğumuz tüm ülkelerde kendi markamıza ait partnerlik anlaşmaları yaptık. Bundan sonraki hedefimiz bu ülkelerdeki partnerlerimiz ile kalıcılığımızı arttırarak büyümek olacaktır.