Toplam 3,5 milyon TL yatırımla devreye aldığı panjur üretim hattında yılda 16 milyon metre üretim gerçekleştiren Saray Alüminyum, Avrupa normlarına uygun üretim çizgisiyle öne çıkıyor. Faaliyet gösterdiği diğer alanlarda olduğu gibi panjur üretiminde de başarılı olan markanın çalışmalarını, Saray Grup Yönetim Kurulu Üyesi Talin Saraylı Dikici ile konuştuk. 

Saray Alüminyum’un gündeminde hangi çalışmalar var?

Saray Alüminyum olarak 40 yıldır, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektörüne yönelik yüksek kalitede üretim yapıyoruz. Geliştirdiğimiz inovatif ürünlerle geleceğin mimari yapılarının inşa edilmesinde ve yaşam kalitesinin yükseltilmesinde önemli bir misyon üstleniyoruz. Geçtiğimiz yıl, ihracata yönelik önemli bir hamle olarak bayi ağımızı genişletmiştik. Bu yıl, bu alana yönelik çalışmalarımıza hız kazandırdık. Toplam 3,5 milyon TL yatırımla devreye aldığımız panjur üretim hattında yılda 16 milyon metre üretim gerçekleştiriyoruz. En önemli dayanağımız, Avrupa normlarına uygun üretim çizgimiz. Sayısız kalite belgemiz var ve her geçen gün bunlara yenilerini eklemek, üretim sistemlerimizi daha da mükemmelleştirmek için önemli mesai harcıyoruz. 
Elliyi aşkın ülkede büyük mimari projelerin tercihini oluşturan şirketimiz son olarak, İstanbul Havalimanı’nda ana terminal binası içinde bulunan ve 451 odasıyla Avrupa’nın en büyük havalimanı oteli olan Airport Hotel’de kullanılan cephe ve kapı sistemlerinin üreticiliğini üstlendi. Sistem tasarımını KLEIDCO Yapı Sistemleri’nin, uygulamasını Mimsa Alüminyum’un yaptığı proje kapsamında üretilen kapı ve cephe sistemleri aynı zamanda Ofis Blokları’nda da kullanıldı. Bu yıl ayrıca, yeni nesil Selective PVC Pencere sistemini kullanıcıların beğenisine sunduk. Tüm iklim koşullarında üstün performans sağlayan Selective serisini, sofistike profil tasarımı ile dünyanın dört bir yanında binalara estetik ve değer katmak üzere geliştirdik. Adının işaret ettiği gibi seçkin bir ürün serisi olan Selective, uzun Ar-Ge çalışmaları sonucu piyasaya sunuldu. Farklı alanlarda tüketici beklentilerini karşılamaya yönelik geliştirildiğimiz ürünler arasında yer alan pergola sistemlerimiz ise son dönemde yapı sektörünün vazgeçilmez estetik unsurlarından biri oldu. Ön plana çıkarttığımız diğer ürünler arasında SARAYROLL panjur ve kepenk sistemleri bulunuyor.

SARAYROLL panjur ve kepenk sistemlerinizin tasarım ve fonksiyonel özellikleri neler?

Saray Alüminyum’un inovatif ürünleri arasında yer alan SARAYROLL panjur ve kepenk sistemleri, poliüretan iç dolgusu sayesinde hem ısı yalıtımını maksimum seviyeye çıkartıyor, hem de ses yalıtımı, koruma ve güvenlik konularında kullanıcılarına avantaj sağlıyor.  
Isıya ve güneş ışınlarına karşı maksimum koruma sağlayan yapısıyla öne çıkan bu sistemler, iç mekânları direkt güneş ışınlarından koruyarak eşyaların ömrünü uzatıyor. Güvenlik sorununa da çözüm getiren sistemler, hem mahremiyetin korunması hem de dışarıdan gelen tehditlere karşı caydırıcı rol oynaması nedeniyle tercih ediliyor. Tüm bu özelliklerin yanı sıra yerli ve yabancı markalı tüm pencere ve kapı sistemleriyle uyum sağlayan SARAYROLL, geniş renk seçeneklerinin yanında ahşap desenli olarak da üretilebiliyor. Kalite ve estetiği bir arada sunan sistemler, akıllı ev konseptiyle uyum içinde otomasyon kolaylığı sağlıyor. Manuel, butonlu, uzaktan kumandalı ve grup kontrol sistemli olmak üzere değişik kullanım olanakları sunan SARAYROLL, Türkiye’de monoblok sistemlerde tek parçada en geniş sarıma sahip panjur sistemi unvanı ile rakiplerinden ayrışıyor. 

Diğer gölgelendirme sistemleriniz hakkında da bilgi alabilir miyiz?

Bünyemizdeki farklı markalar ile mimari sistemler konusunda sınırsız çözümler sunuyoruz. Yaşam alanlarına estetik ve konfor katan pergola sistemleri, veranda ve gölgeleme elemanları bunlar arasında yer alıyor.

Önümüzdeki süreçte hedefleriniz neler? 

Gelecek dönemde, ürünlerimizle donatılmış yapıların sayısını hem yurt içinde hem de global ölçekte daha da artırmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda farklı coğrafyalarda yaşayan tüketicilerin istek ve ihtiyaçlarını tespit ediyor, yeni ürünlere imza atarken, bir yandan da bu ürünleri yeni pazarlara sunmaya çalışıyoruz. Bu yıl özellikle, hedef pazar olarak belirlediğimiz ABD’deki ihracat olanaklarını değerlendireceğiz. Öte yandan sektörün nabzını tutan fuarlara katılım göstererek sektör profesyonelleri ve müşterilerle bir araya gelmeye ve hizmetlerimizi tanıtmaya devam edeceğiz. Ülke ekonomisine sağladığı katkıyı her geçen yıl arttıran alüminyum sektörü, son 10 yılda gerçekleştirdiği yıllık ortalama yüzde 10 büyüme ile Türkiye’nin önde gelen sektörleri arasında yer alıyor. 2023 yılında 8 milyar dolarlık ihracat hedefleyen sektörümüzün bu hedefe ulaşabilmesi için katma değeri yüksek çalışmalara ihtiyacı var. Ar-Ge, inovasyon ve markalaşma ise bu hedefe ulaşmada kilit rol oynuyor. Saray Alüminyum olarak, her yıl bütçemizin yaklaşık yüzde 5’ini Ar-Ge’ye ayırarak sektörde pek çok ilke imza atıyoruz. Gelecek dönemde de Ar-Ge çalışmalarımıza hız kazandırarak, inovasyon ve markalaşmaya öncelik vereceğiz.