Çatı ve cephe sandviç panel sistemleri ile yalıtım malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren ve kısa süre içinde halka arzı gerçekleştirilecek olan Panelsan, halka arz sürecinden sonra üretim kapasitesini yüzde 50 artırmayı amaçlıyor.

Panelsan Genel Müdürü olan Kaan Maşlak, basın mensuplarına, endüstriyel yapı sektöründe faaliyet gösteren şirketin, geniş açıklıklı binaların çatı ve cephe kaplama malzemeleri ile ısı yalıtım levhası ürettiğini belirtti.

Üretim tesislerinin kapalı alanının 22 bin, açık alanının 56 bin metrekare civarında olduğuna dikkat çeken Maşlak, kuruldukları günden bu yana üretim alanlarını genişlettiklerini söyledi.

MAPEİ TÜM DÜNYADA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR MAPEİ TÜM DÜNYADA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Maşlak, ihracat konusundan da bahsederek, "2022 içinde aldığımız yeni siparişlerimiz var. 3 kıtada 25'in üzerinde ülkeye ihracat yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Standart sertifikaların yanında FM Global sertifikasının da şirket açısından önemine de dikkati çeken Maşlak, "Bu, ABD menşeli bir kuruluş tarafından verilir ve alması meşakkatli bir sertifikadır. Bu sertifikaya sahip olan firmaların ürünleri özel projelerde kullanılabilir ve bu projelerin sahipleri de sigorta firmalarının özel iskontolu prim alırlar. Yani yüklenici hem kaliteli bir ürün almış olur aynı zamanda da bundan sonraki maliyetlerini düşüren bir ürün almış olur." şeklinde konuştu.

Maşlak, ISO 50001 enerji verimliliği sertifikası için de başvuru sürecinde oldukları bilgisini paylaştı.

PAZARIN 2,75 MİLYAR DOLARA ULAŞMASI BEKLENİYOR

Türkiye sandviç panel pazar büyüklüğünün 2019 yılında 29 milyon, 2020'de 33 milyon metrekare olduğunu, 2021'de de 36-37 milyon metrekare düzeyinde olmasını beklediklerini dile getiren Maşlak, "Globalde baktığımızda da sandviç panel pazarının 2027'de 2,75 milyar dolarlık büyüklüğe gelmesini bekliyoruz." Şeklinde konuştu.

Maşlak, 2022'den beklentilerinin yüksek olduğunu belirterek, "Yeni açıklanan sanayici ve ihracatçıya verilecek teşvikler, KGF kredileri bu noktada bence yeni yatırımların önünü açacaktır. Sandviç panel, alternatifi olmayan bir ürün olduğu için de bu pazar payından Panelsan da ciddi yararlanacaktır." dedi.

NET KARINI 5 KAT ARTIRDI

Panelsan'ın 2019-2020 seneleri arasında net karını 5 kat artırdığını söyleyen Maşlak, şöyle devam etti:

"2020-2021 yıllarında 9. aylar itibarıyla 11 kat net karda bir artış söz konusu. Bundan sonra daha stabil bir büyümeyle karlılığımızı artırmayı hedeflemekteyiz. 2021 9. ay verilerine göre yaklaşık 390 milyon liralık bir satış hasılatımız var. Yıl sonunu daha iyi bir değerle kapattık diyebiliriz. 2022 için de hedeflerimiz daha büyük. Halka arzdan beklentimiz, bilinirliğimizi artırmak. Dijital ve kurumsal yapımızın daha güçlü ve daha disiplinli bir seviyeye ulaşması. Sektörümüze paydaşlarımıza destek veren bir yapının oluşturulması. Aynı zamanda da güçlü işletme sermayesi yapısıyla sektöründe daha rahat hareket eden, yatırımlarını daha iyi yönlendiren, maliyetlerini kontrol eden ve karlılığını artıran bir yapıya ulaşmak, halka arzdaki ana amacımızdır. Halka arzdan sonra Ankara'da mevcut tesislerimizin yanında yeni bir sandviç panel hattı kurmak istiyoruz. Çünkü 2-3 yıldır kapasite kullanım oranımız yüzde 80'nin üzerinde, bu yüzden Panelsan'ın bu yatırıma ihtiyacı var. Planlanan yatırım hattıyla kapasitemiz yüzde 50 büyüyecektir."

Panelsan Yönetim Kurulu Başkanı olan Serhat Maşlak da dedeleri Mustafa Maşlak'ın 1942 yılında Ankara'da inşaat yapı malzemesi ticareti yapmasıyla sektöre girdiklerini söyledi. Maşlak, iki kuşaktır sektörde olduklarını, Panelsan'ın da 2004'te kurulduğunu söyledi.

Öte yandan, halka arz için talep toplama tarihleri 9-10-11 Şubat olarak belirlendi. (AA)