BOYA SEKTÖRÜNÜN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI: PAİNTİSTANBUL & TURKCOAT FUARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI BOYA SEKTÖRÜNÜN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI: PAİNTİSTANBUL & TURKCOAT FUARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl düzenlenen araştırmanın sonuçlarına göre; Panelsan 2021 yılında 315. sıraya yerleşerek Türkiye’nin en değerli sanayi kuruluşları listesinde yerini aldı. 2016 yılından bu zamana kadar istikrarlı biçimde İSO ikinci 500 listesinde yerini almayı başaran sandviç panel ve EPS üreticisi Panelsan; Balkanlar, Ortadoğu, Afrika ve Avrupa kıtaları olmak üzere 30 ülkeye ihracat yapıyor.
2022 yılında Borsa İstanbul’da halka arzı gerçekleşen ilk firma olan Panelsan, panel sektörünün Borsadaki tek temsilcisi olma özelliğini gösteriyor. Firma halka arzdan gelen kaynağı yatırımlarında kullanarak, Polatlı’da 62 bin m² açık, 22 bin m² kapalı alanda bulunan fabrikasından sonra biri Kazakistan’da biri ise Polatlı üretim tesislerine ek olarak kurulacak iki ayrı fabrika daha açmaya hazırlanıyor. 
Panelsan Satış Müdürü Cüneyt Boydaş; firmanın kurulduğu 2004 yılından beri yatırım ve büyüme hedeflerine aralık vermeden devam ettiklerini belirtti. Boydaş; ‘’ İSO ikinci 500 listesinde sıralamamızı yukarı çekmekten gurur duyuyoruz. Hedefimiz en üst sıraya çıkmak. Panel sektöründe rekabet gücümüzü sürdürülebilir ve temiz üretim anlayışıyla koruyarak büyüme hedeflerimizi gerçekleştireceğiz" dedi.

"İKLİM KRİZİYLE MÜCADELEDE İNOAKTİF BİR GÖREV ÜSTLENİYORUZ"

Dünyanın karşı karşıya kaldığı iklim kriziyle mücadelede, ürettikleri yalıtım ürünleri ile inoaktif bir görev üstlendiklerini belirten Boydaş, "Yalıtım dediğimiz konu tüm dünyanın karşı karşıya olduğu iklim krizi açısından muazzam önemli. Bunun bilinciyle, doğru yalıtım ürünleri sunarak ülkemizin ve dünyanın geleceğini inşa ediyoruz. Yüksek teknolojiyi kullanarak, inovasyon niteliği yüksek yalıtım değerlerine sahip, çevreci ve ekonomik ürünler üretmek, faydalı modeller geliştirmek için çalışıyoruz. Ekonomiye değer katma, paydaşlarımıza ve topluma fayda sunarak etki alanımızı büyütme gayesindeyiz. Sıfır atık belgemizi aldık, sera gazı salınımlarını azaltmak ve uzaklaştırmak için ISO 14064 standardına uygun olarak kurumsal karbon ayak izimizi hesapladık ve akredite doğrulama denetimimizi tamamladık. Sonuçlarda; Paris İklim Anlaşması karbon ayak izi hedef kriterlerine göre 2029 yılı hedef değerlerini şimdiden sağladığımız görünüyor. Bunda fabrikamızın çatısına kurduğumuz GES sisteminin katkısı çok büyük oldu. Üretimde kullandığımız enerjiyi fabrikamızın çatısına kurduğumuz GES sistemi sayesinde kendimiz üretiyoruz. Bu dönüşüm sayesinde 1 milyon 200 bin kWh elektrik üretimi için ortalama yıllık 42 ton karbon sera gazı emisyonu kazanımı sağladık" dedi.
Yeni yatırımlarla, ARGE çalışmalarıyla ürün gamını genişleterek pazar payını arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Boydaş, "Deneyim odaklı bakış açımızla her dönemin koşullarına ayak uydurmak için değişime inanıyoruz. Değişimin özü ise eğitimden geçiyor. ARGE çalışmalarına ve eğitime çok önem veriyoruz. ARGE merkezimizi resmi olarak bu sene açmayı planlıyoruz. Kendi içimizde başlattığımız Panelsan Akademi adı altında kurum içi eğitimler düzenliyoruz. Yönetim sistemleri eğitimlerimiz devam ediyor, üniversitelerle beraber gelişim programları yürütüyoruz. Eğitimle, inovasyonla büyüyerek her yıl daha fazla ülke ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.