Sunduğu kaliteli çözüm ve hizmetlerle inşaat sektörüne fayda sağlayan Nimeçatı, bu başarısını her geçen gün artırmaya devam ediyor. Gündemlerinde öncelikle hem çalışanları hem de iş ortakları için sağlık güvenliğinin üst düzeyde olduğu, ihtiyaçlara doğru ve hızlı cevap verebilecek şekilde ürünlerini ulaştırabilecekleri, devamlılığın esas olduğu iş süreçlerinin dijital ortamlarda takip edilecek çözümler olduğunu belirten Nimeçatı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Selçuk Aktepe ile ısı yalıtımın önemini ve daha birçok konuyu konuştuk. 

Pandemi ile birlikte evlerimizde daha fazla vakit geçirir olduk, bu da yapının ve yapı malzemelerinin sağlığını bizlere hatırlatır oldu. Konfor ve sağlık açısından ısı, su yalıtımı, yapı kimyasalları gibi malzemelerin önemi nedir?

Pandemi hepimizin alışkanlıkları ve yaşam şekillerinde değişikliğe gitmemize neden oldu ve artık evlerimizde daha fazla zaman geçirir olduk. Dolayısıyla evde kaldığımız sürelerde daha fazla enerji tüketiyoruz. O vakit yapının ısı yalıtımlı olması, su yalıtımının tam olması veya olası rutubeti önlemesi için hem ısı hem su hem de yapı kimyasallarını bir arada kullanılması gerektiğini bize bir kere daha gösterdi. Yaşanan ve daha fazla zaman geçirilen yerlerde başta yaşam konforumuzu artıracak ama aynı zamanda olası yoğuşmaları önleyecek bu ürünleri kullanmamız gerekmektedir.

Çözüm sunduğunuz projelere örnek verir misiniz?

Nimeçatı başta Marmara Bölgesi olmak üzere bugün bilinen konut, AVM, 3. Havalimanı, sanayi tesisleri gibi hemen hemen her projeye doğrudan veya dolaylı olarak birçok ürün desteği vermiştir. (Zorlu Center, Maya Residance, Miniatürk, İhlas Marmara, Bizimevler)