Toprağa yapılan yatırımın önemine değinen Remax7tepe arazi geliştirme direktorü Mert Başaran, 2020 yılının emlak ve arazi yatırımlarını değerlendirdi. Arsanın en önemli yatırım olduğunun altını çizen Başaran yatırımcıların yeni adresinin Türkiye olduğuna işaret etti.Pandemi ile birlikte arsa satışlarında rekor kırıldığını açıklayan Başaran, insanların toprağın değerini bu dönemde daha iyi anladığını, Türkiye’nin bu anlamda dünyadaki en şanslı ülkelerden biri olduğunu ifade ederek toprağın çok verimli ve değerli olduğunu söyledi. 2020 yılında gayrimenkul satışlarında da rekor yaşandığına işaret eden Başaran, konut fiyatlarının yüzde 42 ‘ye yakın artış yaşandığını, Ocak- Aralık döneminde ülke genelinde 2 milyon 564 bin adet gayrimenkul satışının yapıldığını söyledi. 

Sanat ve cemiyet hayatından birçok önemli isimle çalışmakta olan, arsa satışlarındaki tecrübesi ve bilgi birikimiyle müşterilerine doğru yere yatırım yaptırmakta olan Başaran, 2020 yılında toplam arazi satışının yüzde 50 arttığının altını çizdi.Toprağa yatırım yapmanın yalnızca kişiye değil ülkeye de katkı sağladığını belirten Başaran, insanların harcamalarından artırdıkları ufak bütçelerle de yatırım yapabileceğinin altını çizerek, tüketicilere yüksek fiyatlarda telefon gibi gündelik eşyalar almak yerine toprak almaları konusunda öneride bulundu.

DANIŞMANLIK HİZMETİNİ BAĞIŞLIYOR

Emlak ve arazi konusundaki uzmanlığını sosyal sorumluluk projelerine destek olmak için kullandığını belirten Başaran, bu duyarlılığı ile emlak sektöründe örnek bir isim oldu. Arazi almak isteyen yatırımcıların sorularını herhangi bir vakfa yaptıkları yardım karşılığında cevaplayan Başaran, insanları geleceklerini toprağa yatırım yaparak şekillendirmeleri konusunda uyardı. 

"GELECEĞİNİZİ TOPRAKLA ŞEKİLLENDİRİN"

Birçok ünlü ismi araziye yatırım yapma konusunda yardımcı olduğunu belirten Başaran Oktay Kaynarca, Sinan Engin, Özlem Yıldız, Hande Doğandemir, Şükrü Özyıldız ve Deniz Akkaya gibi isimlerin toğrağa yatırım yaptığını örnek göstererek gelecekleri için en uygun yatırımını toprak olduğunun altını çiziyor.