Pandemi sürecini nasıl yönettiniz, hangi önlemleri aldınız? 

Pandemi sürecinde çalışanlarımızın ve müşterilerimizin sağlığını korumak üzere birtakım önlemler alarak yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük. Yaz aylarında özellikle sulama işlerinde talep artıyor. Hizmet verdiğimiz belediye işlerinde ve özel projelerde yavaşlama olsa da çalışılmaya devam edildi. Biz de bu müşterilerimize, hem ürün tedarik etmeye hem de proje çizim hizmeti vermeyi sürdürdük. Aynı zamanda pandemi sürecinde insanlar küçükte olsa bahçeleri ile daha fazla ilgilendi. Bu da özellikle bahçelerde kullanılan damlama ve sulama sistemlerine olan talebi artırdı. 

Çözüm sunduğunuz projelere örnek verir misiniz? 

Bugüne kadar hem belediye hem de özel projeler kapsamında birçok önemli projeye, proje tasarım ve de ürün hizmeti verdik. Ürünlerimizin kalitesi ile bu projelere uzun ömürlü çözüm sunduk. 

Yeşil alanların sulanmasının doğru planlanması verimlilik açısından önem arz ediyor. Siz bu konuda müşterilerinize nasıl bir avantaj sunuyorsunuz? 

Sarıtaş Yapı Malzemeleri olarak bu alanda daha çok müşterilerimize otomatik sulama sitemlerimizle hizmet veriyoruz. Suyun fazlası da azı da tüm bitkilere zararlı. Bu sebeple bitkinin ihtiyacı kadar sulamanın yapılması sürdürülebilirlik açısından önemli. Su akışı mesafeli sprink grupları bulunuyor. Bitkinin ihtiyacına göre uzun ya da kısa su akışı mesafeli sprink grupları var.  Bitkinin türüne ve özelliklerine göre bu sistemler tercih ediliyor. Örneğin kavşaklardaki çimler ile geniş alanlardaki tohumları sulamak için kullanılan sprinkler farklılık gösteriyor. Otomatik sulama sistemlerinin en önemli avantajlarından bir diğer ise suyun verimli kullanılmasını sağlaması. Dünyada su kaynaklarının her geçen gün azaldığını göz önünde bulundurduğumuzda suyun her alanda verimli kullanılması şart. Peyzaj alanlarında ve tarımda suyun verimli kullanılması, tasarrufun yanı sıra konfor ve bitki verimliliği avantajı da sunuyor. Tarım alanlarında damla sulama sistemleri öncesinde geleneksel bir yöntem olan salma sulama sistemi uygulanıldı. Bu sistem topraktaki gübre, vitamin gibi birtakım faydalı etkenleri yok ederdi. Yeni teknolojilerle bunun önüne geçildi. Damla sulama ile sulamayı, daha önce yaptığımız sulamanın 4/1 ile yapabiliriz. Bunun yanı sıra ürün verimini yüzde yüze çıkartıyorsunuz. Eskiden bir kök fideden 5 kilo ürün alırken bu sistemlerle 25 kilo ürün alabiliyorsunuz. Peyzaj alanları açısından değerlendirdiğimizde ise suyu homojen şekilde kullanabiliyorsunuz. Otomatik sulama sistemleriyle bitkiyi yeterli miktarda ve aynı oranda sulayabiliyorsunuz. Otomatik sulamanın asıl amacı, kişiye gerek duyulmadan belirtilen zaman dilimlerinde otomatikman çalışmasıdır. Bu kullanıcıya konfor sunuyor. Böylelikle tatile çıktığınızda bahçenizdeki bitkileri düşünmenize gerek kalmıyor. Ayrıca iş gücüne ihtiyaç duyulmuyor, bu da maliyetlerinizi düşürüyor ve zaman kazandırıyor. Doğru zamanda, yeterli miktarda ve aynı oranda sulama gerçekleştiriyorsunuz. 

Alt yapı çalışmaları kapsamında hangi hizmetleri veriyorsunuz?

Alt yapı çalışmalarına da geniş ürün grubumuzla hizmet veriyoruz. Altyapı çalışmalarında kullanılan borular örneğin toprak altı damlama borularının, atık su borularının, sulama sistemindeki boruların, drenaj borularının kalitesi uzun süreli bir verim sağlamak için oldukça önemli. Nitekim drenajda kullandığınız ürünler belli bir dönem sonra deforme oluyor, yani çöküyor ya da tıkanabiliyor. Bu nedenle alt yapı çalışmalarında kaliteli ürünler kullanmak önceliğimiz.
Türkiye’de sel gibi olaylarda alt yapıdan kaynaklı birtakım sorunlar yaşanabiliyor. Sizce yeterince önem veriliyor mu alt yapı çalışmalarına?  
Ülkemizde özellikle yeni projelerde alt yapı çalışmalarının planlanmasına ve burada kullanılan malzemelerin kalitesine önem verildiğini düşünüyorum. Uzun süreli verimlilik sağlanması için kaliteli malzeme tercih ediliyor.