Pandemi birçok iş alanında birtakım değişimlere sebep oldu. Sizce pandemi iskele kalıp sektöründe hangi dinamiklerin değişmesine ve ihtiyaçların doğmasına sebep olacak?

Pandemi, üretimden lojistiğe kadar pek çok süreci etkiledi ve iş modellerinin evrilmesine yol açtı. Kapanmalar ve seyahat yasakları neticesinde yaygınlaşan ve yüz yüze toplantıların yerini alan sanal toplantı platformları her ne kadar mesafeleri kısaltmış hissi verdiyse de lojistik anlamda müşterilere yakın olabilmenin önemi pandemi ile bir kat daha arttı. Bu manada uzaktan proje bazlı ihracat yapmak artık iyice zorlaşmıştır. Ürün ile hizmeti almak isteyen firmalar, yerine göre marj ödeyerek, hemen elinin altında olabilecek ve stoklu çalışan tedarikçilere yönelmeyi tercih eder hale gelmiştir.

Spor, kültür sanat kompleksleri mimari özellikleri sebebiyle özel çözümler gerektirebiliyor. Bu yapı türlerine hangi sistemlerinizle nasıl bir fayda sağlıyorsunuz? Spor, kültür sanat komplekslerine yönelik örnek projelerinizi anlatır mısınız?

TMS olarak yurdumuz da dahil çok farklı ülkelerde mimari brüt beton gerektiren projeler yaptık. Bunlarda kalıbın kendisi kadar, kalıp ayırıcı seçimi ve vibrasyon metodu da çok önem kazanmakta ve know-how gerektirmektedir. İstanbul Olimpiyat Stadyumu, İntercity F1 Yerleşkesi, İKSV Ayazağa Tesisleri, Aşkabat Stadyumu ilk akla gelen spor, kültür ve sanat projelerimiz arasındadır. Ayrıca mimar John McAslan imzalı YKB Operasyon Merkezi ve pek çok ABD konsolosluk projesinde de özel mimari beton çözümleri üretmiş bulunuyoruz. Son benzer spor kompleksi projelerimizden biri de, Katar’da yapılacak olan Dünya Kupası kapsamında gerçekleştirilen Al Thumama Stadyum Projesidir.

Ajandanızda yer alan diğer projeler neler?

Pandemi el verdikçe farklı ülkelerde yerleşik olma gayretlerimiz devam edecektir. Bu konuda önceliklerimiz olmakla birlikte, süreç içinde bölgesel şartların getirdiği etkilerle planlanan gelişmelerde farklılıklar ortaya çıkmakta ve tercihlerimizi güncellemek durumunda kalmaktayız. Ama yakın bir tarihte yeni gelişmeleri sizlerle paylaşmaktan mutlu olacağız.